Najnovije vesti

MARKA MILJKOVIĆA PRED SUĐENJE OBIŠLA ŽENA: Tanja došla u posetu, evo koliko se zadržala! EKSKLUZIVNI PAPARACO
Foto: Kurir, Dado Đilas

ustanička ulica

MARKA MILJKOVIĆA PRED SUĐENJE OBIŠLA ŽENA: Tanja došla u posetu, evo koliko se zadržala! EKSKLUZIVNI PAPARACO

Crna Hronika

Tanja Miljković je uoči nastavka suđenja zloglasnoj kriminalnoj grupi posetila optuženog supruga. Ubrzo potom stigao i dopis da je odbijen njegov zahtev za izuzeće svih tužilaca

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem danas bi trebalo da se nastavi u Specijalnom sudu u Beogradu. Pred sudom bi, pošto je odbijen zahtev za izuzeće svih tužilačkih rukovodilaca, a koji je izneo Marko Miljković, svedočenje trebalo da nastavi Srđan Lalić, koji je sklopio sporazum s tužilaštvom.

1 / 6 Foto: Kurir

Dan uoči nastavka suđenja, Miljkovića je u pritvoru u zgradi u Ustaničkoj ulici posetila supruga Tanja.

Zadržala se sat i po

- Tanju Miljković je vozač dovezao nešto posle osam sati ujutru. Ušla je na prijavnicu pritvora i unutra se zadržala oko sat i po vremena - otkriva izvor Kurira.

Tanja Miljković
Tanja Miljković foto: Kurir

On dodaje i da iz bezbednosnih razloga u pritvoru vlada "opsadno stanje" kada Belivuk i Miljković primaju posete u posebnim prostorijama predviđenim za to.

- Kao i svi drugi pritvorenici, i njih dvojica imaju pravo na posete dva puta mesečno. Inače, supruge im u pritvor donose i hranu. Belivukova supruga je u početku redovno dolazila, a sada je nešto proredila svoje dolaske - dodaje sagovornik Kurira.

Dokazi

Još dva svedoka-saradnika

Nakon svedočenja Srđana Lalića, na red za otkrivanje svojih saznanja o kriminalnoj grupi, čiji su pripadnici bili, dolaze Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji je inače kum Marka Miljkovića.

- Svedoci-saradnici sede u delu sudnice u kom sede tužioci, advokati oštećenih, kao i sami oštećeni. Kada je Lalić prvog dana izlazio za sudsku govornicu, kroz zube je rekao "samo da se ovo završi" - otkriva izvor Kurira.

Podsetimo, supruge Marka Miljkovića, Veljka Belivuka kao ni ostalih optuženih pripadnika surovog klana ne dolaze da iz publike prate suđenja. Njihove žene su se poslednji put u javnosti pojavile 9. decembra prošle godine, kada su bile privedene zbog sumnje da su prale novac za kriminalnu grupu. Taj postupak protiv njih i dalje je u toku.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Srđan Lalić, Specijalni Sud, suđenje Belivukovoj grupi
foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, MUP

Inače, pred Specijalnim sudom danas bi Srđan Lalić trebalo da nastavi da govori o svim krivičnim delima kriminalnog klana, čiji je i sam pripadnik bio. On se sporazumom sa tužilaštvom obavezao da će ispričati sve što zna, u zamenu za 18 godina zatvora.

Detaljno svedočio

Tanja i Marko Miljković
Tanja i Marko Miljkovićfoto: Kurir

- Pošto Lalić završi sa izlaganjem, jer ga je odbrana prekinula posle dva dana detaljnog svedočenja o ubistvima koja su u optužnici, ali i onima koja su još uvek nerešena, pravo da mu postave pitanja imaće sudsko veće, tužilaštvo, advokati kao i sami optuženi. Ukoliko sudsko veće oceni da je tako nešto potrebno, može da odluči i da suoči oči u oči svedoka-saradnika i nekog od optuženih - objašnjava sagovornik Kurira šta se očekuje u nastavku suđenja.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja