POSLE SVEGA NE OSEĆAMO VIŠE LJUTNJU I BES: Postavljena spomen-ploča u znak sećanja na brutalno ubijenu Srpkinju Lidiju u Vićenci
Foto: Društvene mreže

zločin u italiji

POSLE SVEGA NE OSEĆAMO VIŠE LJUTNJU I BES: Postavljena spomen-ploča u znak sećanja na brutalno ubijenu Srpkinju Lidiju u Vićenci

Crna Hronika -

Lidiji Miljković koju je 8. juna brutalno ubio njen bivši suprug Zlatan Vasiljević ispred hotela u kom je radila, postavljena je spomen-ploča u znak sećanja.

Njena deca, dečko, porodica i prijatelji prisustvovali su postavljanju spomen-ploče i to tačno na mestu gde je brutalno ubijena od strane svog bivšeg supruga Zlatana Vasiljevića koji je kobnog dana presudio i svojoj devojci, a potom izvršio samoubistvo u kolima na auto-putu.

lidija miljković
lidija miljkovićfoto: Printscrren/Youtube

Spomen-ploča postavljena je 18. novembra, a govor nakon otkrivanja spomenika kratko je održao Danijel Mondelo, dečko brutalno ubijene Lidije.

- Više ne osećamo ljutnju. Ne osećamo ni bes posle svega što nam se dogodilo - rekao je okupljenima ispred spomen-ploče koja je postavljena tu kao simbol i sećanje ne samo na nju, nego i na ostale žene koje su doživele istu sudbinu.

danijel i lidija u vreme ljubavi
danijel i lidija u vreme ljubavifoto: Društvene mreže

Pre nego što je održan govor prisutni su se pomolili za njenu nevinu dušu koja ih je prerano napustila. Kako navodi italijanski portal Vicenta today, Lidijin emotivni partner u potresnom govoru kaže: "Tvoj osmeh je osvetlio naše živote i tvoja svetlost će uvek sijati u našim srcima."

- Od samog početka, cela naša porodica odlučila je da uradi nešto što podseća na lepotu i veliko dostojanstvo osobe koja mi je dala toliko toga. Iz tog razloga, zajedno smo odlučili da damo životu ovoj inicijativi - rekao je plačnim glasom Mondelo, koji je s vremena na vreme uzdisao i teško izgovarao reči.

ovde je sada spomen ploča ubijene lidije miljković
ovde je sada spomen ploča ubijene lidije miljkovićfoto: Kurir.rs

Ovom skupu koji je trajao 40 minuta, prisustvovali su i nadležni iz italijanskog grada. Inače, tokom sledeće nedelje Lidijin dečko će biti saslušan u tužilaštvu kako bi ispričao kroz koju višegodišnju torturu je Lidija prošla.

- Vi samo znate 20 odsto onoga što je Lidija proživela u braku, a kasnije i van njega i to zahvaljujući medijima - rekao je Mondelo, a prenosi italijanski portal koji dodaje da su nakon ove rečenice prisutni počeli da plaču.

gabrijela, zlatan i lidija
gabrijela, zlatan i lidijafoto: Youtube/Local Team, Printscreen/Facebook

Podsetimo, Vasiljević je najpre ubio svoju sadašnju devojku Gabrijelu Serano, pa sa njenim telom u kolima sačekao Lidiju da dođe na posao. Kada se Lidija pojavila ispred hotela u kome je radila, Zlatan je otvorio vatru na nju. Vasiljević je posle ubistva pobegao, a tokom policijske potere izvršio je samoubistvo na auto-putu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track