VOZAČ AUDIJA SMRTI OKRIVIO NN PEŠAKA ZA SAOBRAĆAJKU NA BULEVARU: Detalji sramne odbrane mladića koji je ubio Mihajla na pešačkom
Foto: Printscreen/Pink, Printskrin/Facebook

prvo osnovno tužilaštvo

VOZAČ AUDIJA SMRTI OKRIVIO NN PEŠAKA ZA SAOBRAĆAJKU NA BULEVARU: Detalji sramne odbrane mladića koji je ubio Mihajla na pešačkom

Crna Hronika -

Matija N. (23), koji se sumnjiči da je u sredu uveče na Bulevaru kralja Aleksandra izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je na pešačkom prelazu nastradao Mihajlo Lečić (26), student iz Čačka, saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu i izjavio da nije kriv za nesreću!

- Osumnjičeni je saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu izabranih branioca i tom prilikom je izneo odbranu izjašnjavajući se da nije kriv - saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu. Velika brzina Prema nezvaničnim informacijama, Matija N. je velikom brzinom "audijem A3" naleteo na studenta iz Čačka koji je sa devojkom Viktorijom, koju je držao za ruku, pokušavao da pređe ulicu.

Na stravičnom snimku nesreće, koji se pojavio na društvenim mrežama, vidi se kako mladić i devojka ne znaju na koju stranu da beže. Automobil je počeo da se okreće i bukvalno je bacio Mihajla sa pešačkog prelaza, a devojka je čudom izbegla smrt.

PORODICA SLOMLJENA Poginuli Mihajlo Lečić bio je student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i radio je u IT sektoru.

Kobne večeri je sa svojom verenicom V. L. krenuo po večeru. Njegova porodica slomljena je od bola, a ujak Obrad je skupio snage i za Kurir rekao da je usled neprilagođene brzine vozač najpre udario u drugi auto i od njega se odbio, a onda naleteo na njih dvoje.

- Mihaja je na mestu ubio, a njegovoj verenici je polomio noge - rekao je ujak.

Očevici su ispričali da je "audi" išao ogromnom brzinom, oko 150 na sat, a da je mladić posle udarca odleteo nekih 30 metara.

Osumnjičeni je navodno na saslušanju izjavio da je pokušao da izbegne drugog pešaka koji se pojavio na ulici i tada je izgubio kontrolu i naleteo na Matiju N.

BESRAMNIK UBIO IZUZETNOG MLADIĆA Porodica Lečić iz Čačka sprema sahranu nastradalom Mihajlu, a njegovi prijatelji kažu da im je teško što mu umesto na svadbu idu na sahranu.

Kažu i da su ogorčeni jer je "bahati vozač već imao dovoljno prekršaja iza sebe da mu se oduzme vozačka dozvola, a umesto toga uzeo je jedan život".

- Situacija je prosto neverovatna da mladić od samo 23 godine ima toliko prekršaja i kazni za kršenje saobracajnih propisa. Da li se neko zapitao kada je stigao da ih počini, a pritom i dalje vozi? Javnost treba da zna da je taj besramnik bezobzirno ubio jednog izuzetnog mladića i buduceg stručnjaka - kaže Luka, Mihajilov prijatelj iz Čačka.

Inače, osumnjičeni za izazivanje nesreće, Matija N, ima važeću vozačku dozvolu A, B i C kategorije, a u poslednje dve godine sankcionisan je tri puta zbog saobraćajnih prekršaja i to zbog vožnje bez pojasa, prekoračenja brzine i vožnju bez dozvole.

- Nakon saslušanja, postupajući zamenik Prvog OJT u Beogradu je podneo predlog sudu da se prema osumnjičenom odredi pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na svedoke i zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao ponoviti krivično delo - dodaje se u saopštenju i navodi da će u daljem toku postupka biti ispitana teško povređena devojka, svedoci očevici, a nakon obudukcije izvršiće se sudskomedicinsko i saobraćajno veštačenje.

(Kurir.rs/J.S.-D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja