BJELANOVIĆ UBIJEN USRED DANA U CENTRU BEOGRADA: Izrešetali ga pred TRUDNOM verenicom, a onda ga overili sa 2 hica u glavu
Foto: Printscreen/Rudar 7

dvojici osumnjičenih se i dalje sudi

BJELANOVIĆ UBIJEN USRED DANA U CENTRU BEOGRADA: Izrešetali ga pred TRUDNOM verenicom, a onda ga overili sa 2 hica u glavu

Crna Hronika -

Vladimir Bjelanović ubijen je na današnji dan pre sedam godina u Beogradu na Vračaru.

Imao je 37 godina kada je likvidiran tog 9. decembra 2015. u Mileševskoj ulici.

Vladimir Bjelanović je i tog, kao i svakog jutra, krenuo da odveze verenicu na posao. Pre nego što je izašao iz zgrade, proverio je da li ima nekog ispred ulaza. Uverivši se da nema nikog, sa devojkom je seo u automobil.

Vladimir Bjelanović
foto: Printscreen/Rudar 7

U jednom trenutku ispred kola se pojavio čovek obučen u crno, sa crnom fantomkom. Sa dve ruke držao je pištolj uperen u njih, a onda je zapucao. Sve je bilo kao na filmu.

Posle dva ili tri ispaljena hica, Vladimir je otvorio vrata i pokušavajući da pobegne niz ulicu. Međutim, drugi napadač ga je sustigao i iz "heklera" ispalio ceo rafal u njega. Izrešetani Bjelanović je pao, a ubica ga je "overio" sa još dva hica u glavu.

Odmah zatim napadači su pobegli.

Vladimir Bjelanović
foto: Printscreen/Rudar 7

Policija je brzo uhapsila osumnjičene - Stefana Blagojevića i Predraga Ratkovića, koji se terete za teško ubistvo. Ratković je bivši pripadnik "crvenih beretki".

Apelacioni sud im je krajem 2018. ukinuo presudu kojom su bili osuđeni na po 30 godina zatvora i vratio predmet Višem sudu na ponovno suđenje. Oni tvrde da nemaju nikakve veze sa ubistvom Bjelanovića i da su zatvorenici sa najdužim "stažom" u istražnom zatvoru.

Prema nezvaničnim saznanjima, Vladimir Bjelanović je likvidiran jer se zamerio pripadniku jednog beogradskog kriminalnog klana u poslu s drogom, ali to nije dokazano. Suđenje za ubistvo Vladimira Bjelanovića je i dalje u toku.

Tijana M, Bjelanovićeva verenica koja je bila u trećem mesecu trudnoće kada je pred njom ubijen Vladimir, 2016. na suđenju je izjavila:

"Seli smo u automobil i tada sam videla čoveka u crnom kako ide ka našem automobilu. Imao je nešto na glavi, kapu ili šal, i nisam mu videla lice".

(Kurir.rs/Rudar 7)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja