Naser Keljmendi zbrisao policiji, krije se u Crnoj Gori?!
Foto: Kliks

Sarajevo

Naser Keljmendi zbrisao policiji, krije se u Crnoj Gori?!

Crna Hronika -
U Sarajevu je pretresen veći broj objekata vlasništvo Nasera Keljmendija, koga je Barak Obama stavio na crnu listu najvećih narkoboseva sveta

SARAJEVO - Naser Keljmendi pobegao u Crnu Goru.

Naime, od ranih jutarnjih časova počela je zajednička akcija MUP-a RS i SIPA širem području Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Pala, Zvornika i Trebinja usmerena protiv više grupa koje se bave organizovanim kriminalom. Cilj akcije bio je i hapšenje Nasera Keljmendija, koji je izbjegao akciju i pobegao u Crnu Goru, prenose bosanski mediji.

Po nalogu Tužilaštva BiH, otpočela je jedna od najvećih posleratnih akcija u borbi protiv organiziranog kriminala u Sarajevu.Pripadnici više policijskih agencija, prema saznanjima „SB“, uhapsili su više od 30 osoba za koje se sumnja da su nositelji organiziranog kriminala.

Hapšenjima započela Bosanska sablja

Pripadnici više policijskih agencija, uhapsili su više od 30 osoba za koje se sumnja da su nositelji organiziranog kriminala. Među uhapšenima je i Bojan Cvijan, bivši šef Odeljenja za droge SIPA-e, jedan od uhapšenih je i Zoran Pušara.

Najmasovnija akcija izvedena je na Ilidži gde je, osnovni zadatak bilo hapšenje Nasera Kelmendija koji se sumnjiči da je „mozak“ organiziranog kriminala ne samo u Bosni i Hercegovini, nego u regionu.

U Sarajevu je pretresen veći broj objekata vlasništvo Nasera Keljmendija, među kojima i njegov hotel "Kasa Grande", a pretresen je i stan uhapšenog Bojana Cvijana i ugostiteljski objekat Vila Selin u vlasništvu Benana Dorića..

Keljmendi je, inače, biznismen rođen u Peći sa državljanstvom BiH čije ime je na "crnoj listi" SAD. Keljmendi je ranije tražio i državljanstvo Crne Gore, ali je njegov zahtev odbijen. On je osumnjičen za najteža krivična dela, među kojima je i veliki broj nerazjašnjenih ubistava.

Pretresi se sprovode na ukupno 34 lokacije.

Akcija se izvodi po nalogu Odeljenja za organizovani kriminal Tužilaštva BiH. U policijskoj akciji angažovano je oko 200 pripadnika MUP-a Republike Srpske iz Banjaluke, kao i pripadnici Specijalne jedinice Policije MUP-a Srpske.

Najmasovnija akcija izvedena je na Ilidži gde je, osnovni zadatak bilo hapšenje Nasera Kelmendija koji se sumnjiči da je „mozak“ organiziranog kriminala ne samo u Bosni i Hercegovini, nego u regionu.

Osim istrage o keljmendijevim poslovima, akcija je organizovana kako bi se rasvetlilo i nekoliko nerazjašnjenih ubistava, između ostalih i ono Ramiza Delalića Ćele.

U akciji "Lutka" učestvuju Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), MUP Republike Srpske, Federalna uprava policije, MUP Kantona Sarajevo, policija Brčko Distrikta BiH, javlja portal Slobodna Bosna.

Policija CG: Keljmendi nije u Crnoj Gori

Crnogorska policija saopštila je da Naser Keljmendi nije u Crnoj Gori. U kratkom saopštenju povodom današnjih hapšenja članova kriminalne grupe u Bosni i Hercegovini (BiH), za koje se sumnja da su pocinili veći broj ubistava i trgovali drogama, a čiji je cilj hapšenje Keljmendija, crnogorska policija navodi da od kolega u regionu do sada nije dobila nikakav zahtev.

"Ako naši partneri iz Bosne i Hercegovine budu tražili pomoć, mi ćemo se u punom smislu ukljuciti", rekao je ranije direktor crnogorske policije Božidar Vuksanović.

Keljmendi u Ulcinju poseduje hotel "Casa Grande" i nedavno je kažnjen sa 10.000 evra zbog nelegalne gradnje.

U jednom intervjuu saopštio je da je finansirao referendumsku kampanju 2006. u Crnoj Gori, te da je donirao i vladajuću Demokratsku partiju socijalista (DPS). Lider te partije Milo Đukanovioć je, međutim, negiraio da poznaje Keljmendija, te da mu nije poznato da je on, na bilo koji način, finansirao DPS.

Prema navodima nekih nevladinih organziacija, narko bos je povezan i sa Prvom bankom, koju kontroliše brat Mila Đukanovića, Aco Đukanović.

Uhapšen Marko Krajišnik

U akciji MUP-a Republike Srpske koja je noćas provedena u više gradova, u Bijeljini je uhapšen Marko Krajišnik, nastanjen u naselju "Intergaj", saznaje se nezvanično Prema saznanjima, u ovoj akciji, koja je tokom noći provedena na području Istočnog Sarajeva, Trebinja, Bijeljine, Zvornika i Sarajeva, uhapšeno je 25 ljudi. Uhapšeni se dovode u vezu sa nerešenim ubistvima koja su se dogodila proteklih godina na području Istočnog Sarajeva i krivičnim delom organizovanog kriminala. Uhapšeni se dovode u vezi i sa drugim krivičnim delima, kao i sa Darkom Elezom, kojem je Apelacioni sud u Beogradu prošle godine potvrdio presudu kojom je osuđen na devet godina zatvora.Portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja istakla je du su pripadnici MUP-a Srpske, u saradnji sa Sipom, MUP-om Kantona Sarajevo i Tužilaštvom BiH, u ranim jutarnjim časovima izvršili pretrese na 30 lokacija na području Republike Srpske i Federacije BiH.

http://www.youtube.com/watch?v=OUb8D9emIBg
http://www.youtube.com/watch?v=SRWui3xjAEY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track