POŽAR U CENTRU VRANJA: Izgoreo lokal, vatra zahvatila i stan iznad (FOTO)
Foto: Kurir/T.S.

POŽAR U CENTRU VRANJA: Izgoreo lokal, vatra zahvatila i stan iznad (FOTO)

Crna Hronika -

Na vranjskom šetalištu u užem centru grada, u toku noći izgoreo je lokal, a požarom je zahvaćen i stan koji se nalazi iznad. Na sreću nema teže povređenih, a jedna starija žena primljena je na Urgentno odeljenje ZC Vranje.

požar, Vranje
foto: Kurir/T.S.

Vlasnica stana koji se nalazi iznad lokala Ljiljana Antić vidno potresena kaže za Kurir da je u ranim jutarnjim satima čula pucketanje i da nije znala o čemu je reč, a onda je kroz prozor ugledala i odsjaj vatre na zgradi Narodnog muzeja koja se nalazi prekoputa.

požar, Vranje
foto: Kurir/T.S.

- Čula sam pucketanje oko 4 ujutru. Odmah smo zvali vatrogasce i Hitnu pomoć. Čak je i lekar iz Hitne pomoći zbog moje uznemirenosti zvao vatrogasce. Majka je primljena na odeljenje Urgentne medicine zbog povišenog pritiska i stanja u kome se nalazi. Strašno je bilo, budimo moju majku koja je spavala. Izveli smo je na terasu, ona je 1944. godište, kreće se pomoću štapa. Nju su izneli iz stana, pa supruga, a onda sam izašla i ja. Zapaljen nam je prozor, orman je izgoreo, izbačena je garderoba. Sve je zapisano kome da se obratimo za pomoć - priča Ljiljana.

1 / 8 Foto: Kurir/T.S.

Ona kaže da je bilo strašno i da je delovalo kao noćna mora. Starija žena koja je bila izložena dimu je na Urgentnom odeljenju i u stabilnom je stanju.

- Žena je kompletno pregledana klinički, laboratorijski i specijalistički u Opštoj bolnici. Ona je u stabilnom stanju, radi potvrde sigurnosti zadržana je na opservaciji i na proveri laboratorijskih analiza - izjavio je za Kurir dr Ljubiša Stojilković, načelnik Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Opšte bolnice u Vranju.

Uviđaj je u toku, a na lice mesta po prijavi izašli su vatrogasci koji su lokalizovali i ugasili požar. Pripadnici PU Vranje obavljaju uviđaj. U požaru je pričinjena velika materijalna šteta.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track