CRNI PETAK! OVOLIKO NESREĆA U JEDNOM DANU SE NE PAMTI: Tragedije se ređale kao na traci - saobraćajke, pucnjave, samoubistva...
Foto: S.U., Ilustracija

CRNI PETAK! OVOLIKO NESREĆA U JEDNOM DANU SE NE PAMTI: Tragedije se ređale kao na traci - saobraćajke, pucnjave, samoubistva...

Crna Hronika -

Crne vesti u jutarnjim, popodnevnim satima i tokom večeri ređale su se u petak jedna za drugom: od saobraćajnih nesreća, ranjavanja u pucnjavi, do pokušaja samoubistva. Samo ovog petka, kako je zvanično saopšteno, poginulo je najmanje četvoro ljudi, dok je povređeno 17 osoba. U poslednja dva dana dve osobe su izvršile samoubistvo.

Vozač "audija" O. J. (48), koji je danas teško povređen, kada se njegov automobil oko 16.30 sati prevrnuo i zapalio na auto-putu kod Katuna, podlegao je povredama u večernjim satima.

Kako se kasnije saznalo, radi se o uglednom niškom privredniku, vlasniku lanca trgovinskih objekata u Nišu.

Dva samoubistva

Samo u poslednja dva dana dve osobe su izvršile samoubistvo, dok je, prema zvaničnim podacima, dvoje spaseno nakon pokušaja suicida. Spasa, nažalost, nije bilo za muškarce iz Mladenovca i Alibunara.

Prema pisanju medija, M. V. (66), obesio se u četvrtak u dvorištu kuće u Mladenovcu. Njegovo telo je poslato na obdukciju.

Večeras je došlo do tragedije i u mestu Nikolinci u opštini Alibunar, kada se za sada nepoznati meštanin razneo ručnom bombom, takozvanom kašikarom. Kako se navodi, sve se odigralo u u njegovoj kući i nije bilo drugih žrtava.

Pokušaj samoubistva dogodio sinoć oko 23 sata, kada je M. M. (36) iz Beograda, pucao sebi u slepoočnicu na Radan planini, tačnije ispred planinarskog doma, gde je došao sa suprugom na dvodnevni odmor. Naime, pucnju u slepočnicu nije prethodila svađa i rasprava, pa razlog pokušaja samoubistva i dalje nije poznat.

Nažalost, još jedan pokušaj suicida, dogodio se danas kada se muškarac (61) upucao pištoljem u grudi, u kupatilu svoje kuće u Nišu. On je sa teškim telesnim povredama prevezen u Univerzitetski klinički centar, gde mu je odmah odrađena kompletna dijagnostika i torakodrenaža, i trenutno je stabilnih vitalnih parametara.

Pucnjava u Tutinu

Policija u Tutinu, večeras lišila je slobode M. Ć. iz istog grada, zbog sumnje da je ispalio više hitaca u jednom butiku i tom prilikom ranio sugrađanina

Taj deo grada bio je blokiran, a ekipe Hitne pomoći izašle su na lice mesta i povređenog prebacili u bolnicu.

Motiv pucnjave još uvek nije poznat.

Udes za udesom

U nesreći koja se dogodila u ranim jutarnjim satima između Novog Bečeja i sela Bašaid kod Kikinde, poginuo je Ljubomir M. (62) iz Bašaida. On je nastradao kada je kombi koji je na posao prevozio još petoricu radnika, sleteo s puta i prevrnuo se.

Danas oko 18 sati se dogodila još jedna saobraćajna nesreća u Mileševskoj ulici na Vračaru, u kojoj je povređen muškarac star 33 godine.

A samo još jedna nesreća u nizu, dogodila večeras oko 19.40 sati na ulazu u Budisavu iz smera Kaća, kada su se direktno sudarila dva vozila. Prema prvim informacijam povređene su dve osobe.

Prevrnut Autobus
foto: Kurir/Tanja Urošević

Prevrnuo se autobus pun đaka

Autobus sa đacima koji su putovali iz škole na relaciji Stara Pazova - Krnjaševci prevrnuo se danas oko 14 sati kod Vojke. Petoro đaka povređenih u saobraćajnoj nesreći kod Vojke trenutno se nalazi na u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova. Jedan učenik (14) je zadobio teže povrede. Za sada, međutim, nisu poznati detalji u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem, kao ni u kojoj bolnici se nalazi.

Saobraćajna nesreća se, prema nezvaničnim inforamcijama, dogodila kad je vozač autobusa Predrag A. izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta. Kako se sumnja, na njega je potom naleteo automobil iz suprotnog smera koji je nakon sudara završio u kanalu.

Povrede je zadobio i vozač automobila. Navodno, vozač autobusa je nakon nesreće razbijao prozore da deca mogu da izađu.

Poginuli na radnom mestu

Voz je jutros udario muškarca (60) na Železničkoj stanici u Ripnju. On je s teškim povredama prevezen u bolnicu.

Radnik na izgradnji brze pruge poginuo je juče nešto pre 9 sati u Novom Sadu. Još jedan nesreća dogodila se na radnom mestu, samo pola sata kasnije.

Turski državljanin podlegao je povredama nakon pada sa 10 metara visine na gradilištu u Novom Pazaru.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja