OSMORICA SATIMA SILOVALA DEVOJČICU (11)! Podignuta optužnica za MONSTRUOZAN zločin u Prištini! FOTO
Foto: Shutterstock

EPILOG

OSMORICA SATIMA SILOVALA DEVOJČICU (11)! Podignuta optužnica za MONSTRUOZAN zločin u Prištini! FOTO

Crna Hronika -

Osnovno tužilaštvo u Prištini danas je podiglo optužnicu protiv osam punoletnih osoba zbog silovanjem 11-godišnje devojčice, u junu ove godine.

Da podsetimo devojčicu su prvo silovala trojica maloletnika u jednom naselju u Prištini, a potom je jedan od njih pozvao i svog brata Ekrema R. (26). On se sumnjiči da je tamo otišao svojim automobilom "pikap". Sa tog mesta su krenuli ​​na drugu lokaciju gde je Ekrem R. nakon kraćeg vremena navodno zaustavio automobil i silovao maloletnu devojčicu. Posle toga je pozvao i petog osumnjičenog da se pridruži napastvovanju.

Majka je izjavila da je devojčica napustila kuću u subotu popodne i da ju je pronašla tek posle ponoći u lošem emotivnom stanju nakon čega joj je dete priznalo šta joj se dogodilo.

silovatelji, Priština
foto: Drustvene Mreže

"Osnovno tužilaštvo u Prištini, obaveštava javnost da je Odeljenje za maloletnike, nakon sprovedenih istraga i proširenja, prikupljanja i analize dokaza, danas podiglo optužnicu protiv osam punoletnih osoba, uključenih u predmet koji dogodilo se u junu 2022. godine, protiv 11-godišnjaka", navodi se u saopštenju.

Ta devojčica je navodno silovana i 27. avgusta, prenosi Reporteri. Dana 27. avgusta, pet osoba, od kojih su dve odrasle i tri maloletne osobe, navodno je seksualno zlostavljalo 11-godišnju devojčicu, kako se sumnja, u intervalu od sedam sati. Kasnije je otkriveno da je ista devojčica silovana i bila žrtva trgovine i u junu ove godine. Pritšinski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je posle toga šokantan podatak iz istrage da je devojčica, bila silovana i mnogo duže čak više od godinu dana.

Zbog tog slučaja, generalni direktor kosovske policije Samedin Mehmeti podneo je ostavku. Ostavku je podneo i direktor Uprave za postupanje sa zatvorenicima i maloletnicima Ali Gaši.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track