PRIJATELJI MU GOVORILI DA OSTANE SA NJIMA, ALI ON JE ŽURIO KOD OCA: Novi detalji pogibije fudbalera koji se kolima zakucao u krst
Foto: Printscreen/Instagram 192_rs

saobraćajna nesreća

PRIJATELJI MU GOVORILI DA OSTANE SA NJIMA, ALI ON JE ŽURIO KOD OCA: Novi detalji pogibije fudbalera koji se kolima zakucao u krst

Crna Hronika -

Fudbaler Aleksandar Kristijan Marković (29) poginuo je preksinoć u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kada se svojim "mercedesom" zakucao u betonski krst u selu Šimanovci kod Pećinaca, a neposredno pre smrti sedeo je sa svojim prijateljima u kafiću.

Nesreća se dogodila oko 21 sat u mestu Preka Kaldrma, u centru kružnog toka koji se nalazi između dve opštine - Surčin i Pećinci.

- Kobne večeri mladić je bio s prijateljima u selu Ašanja odakle je rodom, nakon što je za predstojeće praznike došao kući iz Nemačke, gde je psolednje dve godine živeo i radio kao vodoinstalater. Sedeo je, smejao se i bio je vidno i dobro raspoložen dok je bio u kafiću, a onda se pozdravio sa prijateljima i rekao im da ide kod oca u Šimanovce - kaže poznanik nastradalog Markovića upoznat sa slučajem i dodaje:

poginuli mladić
poginuli mladićfoto: Društvene mreže

- Prijatelji su mu govorili da ostane još malo, ali je on hteo da ide kod oca. Seo je u svoj terenac "mercedes" i uputio se ka Šimanovacima. Kada se "mercedesom" približio kružnom toku, iz za sada nepoznatih razloga, počeo je da krivuda po putu i direktno udario u betonski stub koji nosi krst, a koji je bio nasred puta.

Naš sagovornik kaže za Kurir da je mladić poginuo na mestu.

- Priča se da nema vozačku dozvolu i da je vozio neprilagođenom brzinom, i da je u jednom trenutku kada je došao do kružnog toka izgubio kontrolu nad "mercedesom" i nije uspeo da smanji brzinu i direktno je udario u betonski krst koji se nalazi u sredini kružnog toka - kaže izvor blizak nastradalom mladiću:

automobil smrskan do neprepoznatljivosti
automobil smrskan do neprepoznatljivostifoto: Printscreen/Instagram

- Koliko je udarac bio silovit govori i smrskani "mercedes" koji je bukavlno zgužvan sa prednje strane.

Marković je nažalost od zadobijenih povreda preminuo na mestu.

- Od udarca je zadobio teške telesne povrede od kojih je nastupila smrt, a meštani koji su čuli silovit prasak izašli su na ulicu i tako videli da je auto "zalepljen" za krst. Pozvali su policiju i Hitnu pomoć, a vatrogasci koji su izašli na teren morali su da seku lim kako bi iz smrskanog auta izvadili poginulog - kaže sagovornik:

- Istraga je u toku i ona će utvrditi kako je došlo do tregadije sa smrtnim ishodom. Proveriće se i video-snimci kojih ima u blizini kako bi se saznalo šta je prehodilo nesreći. Telo je prevezeno na obdukciju koja je utvrditi kako i kada je nastupila smrt.

Sahrana sutra

Velika tragedija za celu Ašanju

Nakon pogibije fudbalera oprostio se i njegov matični klub za koji je Marković igrao od malih nogu.

- FK Kameni Ašanja sa velikom tugom i žalošću obaveštava javnost da je naš Aleksandar Kristijan Marković - "Bebe" izgubio život u saobraćajnoj nesreći na Prekoj kaldrmi. Ovo je velika tragedija za celu Ašanju i za naš klub za koji je Bebe godinama igrao i davao zadnje atome snage za pobede FK Kameni. Ovom prilikom izražavamo saučešće njegovoj porodici i nek mu je večna slava i hvala - piše u objavi. Inače, sahrana će biti sutra u selu Ašanja na lokalnom groblju.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track