KO JE BRAJAN VOLŠ, MUŽ NESTALE ANE IZ BEOGRADA: Već imao posla s policijom i zakonom, a evo zašto ga je FBI hapsio (VIDEO)
Foto: Printscreen WCVB-TV Boston

potraga traje 24 sata

KO JE BRAJAN VOLŠ, MUŽ NESTALE ANE IZ BEOGRADA: Već imao posla s policijom i zakonom, a evo zašto ga je FBI hapsio (VIDEO)

Crna Hronika -

Bostonski detektivi danonoćno tragaju za Anom, majkom tri mala sina

BOSTON - Suprug Beograđanke Ane Volš, koja je nestala u Americi, uhapšen je zbog ometanja istrage u vezi sa njenim nestankom, ali ovo nije prvi put da Brajan Volš dolazi u sukob sa zakonom.

Brajan Volš je osuđen i za falsifikovanje potvrdnih dokumenata i prodaju lažnih slika Endija Vorhola na internetu, prenosi RTS pisanje mreže En-Bi-Si Boston.

Naime, on je, kako se navodi u tadašnjoj optužnici, 2016. godine uzeo autentične slike od prijatelja i koristio njihove fotografije i dokumentaciju kako bi prodao replike na Ibeju (eBay).

1 / 8 Foto: Printscreen WCVB-TV Boston

Slučaj je otkriven kada je kupac video dve slike Endija Vorhola na Ibeju, sa fotografijom pečata kojim se potvrđuje autentičnost umetničkog dela. Kupac se dogovorio da te slike, deo serije "Senke", kupi za 80.000 dolara.

Međutim, nakon što ih je preuzeo, otkriveno je da slike nemaju pečat za potvrdu autentičnosti i da platno izgleda novo. To je dovelo do istrage Ef-Bi-Aja (FBI). Brajan Volš je uhapšen 2018. godine, a tokom suđenja priznao je krivicu.

On je u nedelju uhapšen zbog ometanja istrage u vezi sa nestankom supruge Ane Volš.

Ana Volš, Brajan Volš
foto: Facebook

"Tokom istrage, policija je imala dovoljno razloga da veruje da je Anin suprug Brajan Volš počinio krivično delo obmanjivanja policijskih istražitelja", rekao je tužilac okruga Norfolk Majkl Morisi.

Nestanak Ane Volš (39), majke troje dece, istovremeno su prijavili i njen suprug i poslodavac u sredu, tri dana nakon što je, navodno, poslednji put viđena.

Članovi porodice poslednji put su je videli oko 4 sata ujutru 1. januara, kada je trebalo da ode na aerodrom "Logan" u Bostonu, odakle je imala let za Vašington, gde radi u agenciji za nekretnine.

Ona, međutim, nije stigla do aerodroma, a lokalni šef policije je rekao da nemaju ni potvrdu da je ušla u vozilo kojim je trebalo da ide do aerodroma.

Policija je zatražila pomoć javnosti u pronalaženju Ane Volš.

Kurir.rs/RTS/NBCBOSTON.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track