PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ZVICEROVOG POLICAJCA: Petar Lazović se tereti da je pomagao vođi kavačkog klana
Foto: Privatna Arhiva

specijalno državno tužilaštvo

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ZVICEROVOG POLICAJCA: Petar Lazović se tereti da je pomagao vođi kavačkog klana

Crna Hronika -

Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori podiglo je optužnicu protiv bivšeg policajca Petra Lazovića, koji je odavao službene tajne odbeglom Radoju Zviceru, navodnom vođi kavačkog klana.

Lazović je bio službenik Agencije za nacionalnu bezbednost, a ovom optužnicom obuhvaćen je i njegov kolega Ljuba Milovića.

radoje zvicer i njegov doušnik lazović
radoje zvicer i njegov doušnik lazovićfoto: Privatna Arhiva

Kako navodi crnogorska Pobjeda, pored Zvicera, Milovića i Lazovića na optužnici su i ostali pripadnici kriminalne organizacije iz Kotora Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

Prema navodima optužnice, koju potpisuje specijalni tužilac Zoran Vučinić, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

- Optuženi se terete za više teških krivičnih dela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja Zvicer se tereti da je naredio ubistvo Milana Lepoje koji je učestvovao u organizaciji pokušaja njegove likvidacije u Kijevu - prenela je Pobjeda.

Petar Lazović je, podsetimo, uhapšen 18. jula, po nalogu Specijalnog tužilaštva.

Tada je navedeno da je reč o krivičnom predmetu koji je ponovo formiran u maju po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, a koji su bili dostavljeni u julu i decembru 2021.godine. Na osnovu tih podataka je u Crnoj Gori otvorena afera o potencijalnoj umešanosti visokih policijskih službenika u organizovani kriminal.

(Kurir.rs - Pobjeda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track