PITBUL NIŠANIO KUMOVE: Izrešetao pomorca ispred škole, 5 meseci kasnije pokušao da ubije Zvicera! OVO UBISTVO POKRENULO KRVAVI NIZ
Foto: Privatna Arhiva, detective-info.com.ua

ubistvo iz 2020.

PITBUL NIŠANIO KUMOVE: Izrešetao pomorca ispred škole, 5 meseci kasnije pokušao da ubije Zvicera! OVO UBISTVO POKRENULO KRVAVI NIZ

Crna Hronika -

Pomorac Marko Vuković (41) kum odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, brutalno je likvidiran pre tačno tri godine kada ga je egzekutor izrešetao dok je sedeo u džipu "BMW X5" ispred škole u Bežanijskoj kosi.

Vukovićev egzekutor ostavio je DNK tragove, pa se istražitelji otkrili da je u pitanju Nišlija Petar Jovanović, zvani Peca Pitbul, koji je inače, uhapšen u Ukrajini zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Zvicera 26. maja 2020. godine u Kijevu dok je džogirao ispred zgrade.

ubijeni marko vuković, radoje zvicer, petar jovanović
ubijeni marko vuković, radoje zvicer, petar jovanovićfoto: Privatna Arhiva, detective-info.com.ua

- Kobnog dana 17. januara 2020. Vuković se svojim džipom parkirao ispred škole, kako bi sačekao decu da završe nastavu, ali se u jednom trenutku iza žbuna pojavio maskirani napadač, prišao kolima i izrešetao Zvicerovog kuma -kaže naš sagovornik i dodaje:

- U tom trenutku u džipu su bila deca i supruga ubijenog pomorca. Nastala je opšta histerija i drama. Svi su se razbežali, a ubica je tako uspeo neprimetno da pobegne u masi. Vukotić je preminuo na licu mesta, a egzekutor je pobegao u nepoznatom pravcu.

Žrtva se malo pre ubistva doselila sa porodicom u Beograd, pošto je kao pomorac dotad živeo u inostranstvo.

ubistvo marka vukovića
ubistvo marka vukovićafoto: Nemanja Nikolić

- Spekuliše se da su nekoliko dana kasnije, 19. januara, u Atini likvidirane vođe "škaljaraca" Igor Dedović i Stevan Stamatović, upravo u znak odmazde za ovo surovo ubistvo u Beogradu - podseća sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, Dedović i Stamatović izrešetani su pred ženama i decom, što dosad nije bio slučaj u ratu dva klana iz Crne Gore, koji je počeo još 2014.

igor dedović i stevan stamatović
igor dedović i stevan stamatovićfoto: Privatna arhiva

- Vuković je ubijen pred decom, a onda su likvidirane i vođe škaljarskog klana, i to po istom receptu, takođe, naočigled svojih porodica - dodaje sagovornik.

Kada su dokazi pokazali da je Peca Pitbul osumnjičen za ubistvo pomorca iz Kotora, on već nije bio u zemlji, a samo pet meseci kasnije učestvovao je i u ubiostvu Zvicera.

izrešetan u kolima
izrešetan u kolima foto: Nemanja Nikolić

- Operativni podaci ukazali su na to da je reč o plaćenom ubici i da u kriminalnim krugovima važi za pouzdanog profesionalca - podseća izvor.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track