ŽABAC NESPOSOBAN DA PRATI SUĐENJE: Odbačena optužnica protiv Nebojše Tubića za smrt investitora!
Foto: S.S., Printscreen

kurir saznaje

ŽABAC NESPOSOBAN DA PRATI SUĐENJE: Odbačena optužnica protiv Nebojše Tubića za smrt investitora!

Crna Hronika -

Viši sud u Novom Sadu doneo je rešenje kojim je odbacio Optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu kojom je Nebojši Tubiću Žapcu stavljeno na teret da je izvršio krivična dela teška telesna povreda i ugrožavanje sigurnosti, a zbog prebijanja investitora Spasoja Milićevića koji je kasnije preminuo.

- Tokom čitave istrage, kao i tokom postupka pred sudom, odbrana je insistirala na činjenici da optuženi Tubić zbog povrede glave koju je zadobio 2012. godine nije sposoban da prati tok ovog postupka - rekao je za Kurir Luka Labus, Tubićev advokat i dodao:

- Veštaci su dali mišljenje da aktuelno oštećenje egzekutivnih funkcija optuženog trenutno isključuje njegovu mogućnost da adekvatno prati tok krivičnog postupka i adekvatno učestvuje u njemu.

Nebojša Tubić Žabac
foto: Dado Đilas

Kako kaže, odbrana je i očekivala ovakvu odluku suda.

- S ozbirom na celokupno stanje u spisima predmeta, kao i zdravstveno stanje optuženog, ovakav ishod ovog krivičnog postupka bio je jedini moguć.

Advokat Labus
Advokat Labusfoto: Kurir

Podsetimo, Tubić se sumnjiči da je 7. novembra 2017. godine na parkingu na Bulevaru despota Stefana 9 u Novom Sadu, sada pokojnom Spasoju Miličeviću, inače vlasniku zanatske građevinske radnje „Kondor“ , naneo teške povrede drvenom palicom, koje su rezultirale smrtnom posledicom.

Tubić je inače jedan je od poslednjih preživelih aktera mračnih devedesetih godina, a i sam je bio meta atentata 2012. godine kada je preživeo metak u glavu zbog čega mu je odstranjen deo mozga.

Kurir.rs - D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track