Uhapšen kralj šverca tekstila

Uhapšen kralj šverca tekstila

Crna Hronika -
Sadikoviću se ranije sudilo za trgovinu drogom, podmetanje eksplozivnih naprava u Sarajevu, Travniku i Zenici i pokušaj ubistva vlasnika firme "Hari" iz Novog Travnika

SARAJEVO - U akciji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pod nazivom "Bos", čiji je cilj suzbijanje utaje poreza i pranja novca, uhapšen je "kralj šverca" tekstila Anes Sadiković.

Sadiković je, kako prenosi Srna, uhapšen nakon pretresa njegov stana u Sarajevu.

Inače, Sadikoviću se ranije sudilo za trgovinu drogom, podmetanje eksplozivnih naprava u Sarajevu, Travniku i Zenici i pokušaj ubistva vlasnika firme "Hari" iz Novog Travnika Nedža Agovića.

Istražioci su, kako se navodi, tada tvrdili da je neke prljave poslove za njega obavljao i ubijeni Ramiz Delalić Ćelo sa kojim se kasnije posvađao.

Portparol SIPA-e Željka Kujundžija je rekla da se pretresaju objekti na više lokacija, kao i da će o tome tokom dana biti izdato saopštenje.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da se i ova akcija vodi prema nalogu Tužilaštva BiH.

Govoreći o juče uhapšenima u dvema akcijama "Lutka" i "Imperijal", Grubešić je rekao da će odluka o eventualnom pritvoru biti doneta danas.

Pozivajući se na nezvanične izvore, Srna navodi da je današnja akcija nastavak akcije "Lutka" u kojoj je juče uhapšeno tridestak osoba, dok je više od trideset objekata pretreseno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track