MISTERIJA OKO SMRTI ŽELJKA (19) JOŠ NIJE REŠENA: I dalje se ne zna ko je bio za volanom kada je mladi Nišlija ZGAŽEN ispred kuće!
Foto: Kurir/M.S.

veštak se izjasnio

MISTERIJA OKO SMRTI ŽELJKA (19) JOŠ NIJE REŠENA: I dalje se ne zna ko je bio za volanom kada je mladi Nišlija ZGAŽEN ispred kuće!

Crna Hronika -

Dejan Ristić, otac Željka (19) iz Šainovca kod Doljevca koji je na užasan način izgubio život u saobraćajnoj nesreći pre dve godine, očajan je jer krivci za smrt njegovog sina još uvek nisu privedeni pravdi.

U Višem sudu danas je nastavljaneo suđenje Miodragu P. (39) na kom se izjasnio sudski veštak oko DNK materijala koji se nalazio na mestu vozača. Opet nije precizirano ko je bio za volanom kada je Željko udaren, na 100 metara od kuće, posle čega je vozač pobegao sa lica mesta, ne ukazavši pomoć mladiću.

Miodragu se na teret stavlja da je vozeći "golfa" pijan, naleteo na Ristića, a optuženi se brani da kobne noći nije on bio za volanom, jer je bio toliko alkoholisan da nije mogao da stoji na nogama, a "kamoli da vozi".

selo Šainovac, Željko Ristić
foto: Kurir/M.S.

On je tvrdio da je vozilom upravljao svedok M. D., koji je prema dosadašnjim saznanjima bio suvozač. Poznato je da su njih dvojica pijančili, a da se nesrećni Željko kobne večeri vraćao sa posla.

Golf mu je išao u susret, a onda je automobil naglo skrenuo i pokosio momka.

- Porodica nam je zavijena u crno. Ne znam šta da kažem. Sada kada mi sina više nema, samo želim pravdu. Ja ni u koga ne mogu da uperim prstom samo znam da mi je sin mrtav zbog nečije bahatosti. Na današnjem ročištu se izjašnjavao veštak. kao da to za našu porodicu ima neku važnost. Ne mogu da zamislim da su ga nakon udarca, ostavili da leži na putu, možda bi preživeo da su mu pomogli. Nemam poverenja više ni u sudstvo jer sve ovo predugo traje - kaže nesrećni otac.

Miodrag P., selo Šainovac, Željko Ristić
foto: Kurir/M.S.

Ranije je prikazan snimak iz kafića u kom su Miodrag i M.D. bančili i na njemu se vidi da su pili viski i pivo, da su se skidali goli, igrali oko stolova. A onda su seli u "golf" i usmrtili nevinu žrtvu.

Na sledećem ročištu se očekuje davanje završne reči i onda bi napokon trebalo i da dođe do presude.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track