ŽESTOK UDAR NA RADOJA ZVICERA! Tužilaštvo podiže optužnicu za optužnicom, šef "kavčana" se tereti za JEZIVA krivična dela!
Foto: detective-info.com.ua

Specijalno državno tužilaštvo

ŽESTOK UDAR NA RADOJA ZVICERA! Tužilaštvo podiže optužnicu za optužnicom, šef "kavčana" se tereti za JEZIVA krivična dela!

Crna Hronika -

Vođa kavačkog klana, koji se već 21 mesec nalazi u bekstvu, našao se na udaru Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, koje ga tereti za brojna ubistva i planiranja ubistava

Radoje Zvicer, koji važi za vođu kavačkog klana nalazi se u bekstvu od aprila 2021. godine, a od tada su se na njegov račun nizale optužbe za najteža krivična dela. Tako je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore za manje od mesec dana podiglo ili potvrdilo čak šest optužnica protiv ovog Kotoranina i to za planiranje ubistava i ubistva pripadnika suprotstavljenog škaljarskog klana.

Prema rečima našeg izvora, Zvicera u Crnoj Gori čekaju brojni sudski procesi i dugogodišnja robija.

- Svi ovi postupci mogu da se vode iako je on u bekstvu, sudiće mu se u odsustvu. Onog momenta kada bude uhapšen, on može da traži i da se sudski postupci ponove - objašnjava naš izvor.

Radoje Zvicer
foto: detective-info.com.ua

Gotovo sve optužnice na kojima se našlo ime Radoja Zvicera podignute su u Crnoj Gori, a njegovo ime se pominje i u optužnici koja je 7. januara predata sudu u Istanbulu, a podignuta je protiv organizatora i izvršioca ubistva Jovana Vukotića, vođe škaljaraskog klana, koji je likvidiran 8. septembra u Istanbulu.

- Sudeći po svim ovim dokumentima, glavna meta Zvicera i kavačkog klana bio je upravo Vukotić. Tako su u Crnoj Gori protiv njega podnete dve optužnice za planiranje ubistva Vukotića tokom 2020, ali ove likvidacije nisu sprovedene u delo. Takođe, protiv Zvicera je podgoričko Specijalno državno tužilaštvo podiglo optužnice za ubistvo Milana Ljepoja, bliskog "škaljarcima", zatim Mila Radulovića Kapetana, takođe visokopozicioniranog "škaljarca", kao i za ubistvo Nikole Stanišića - objašnjava naš izvor.

Na gotovo svim optužnicama, vođi "kavčana" društvo prave i njegovi najbliži saradnici Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Radoje Živković Žuti.

Podsetimo, Kašćelan je uhapšen u Kotoru 21. aprila 2021. i od tada se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu, dok su Živković i Vujotić uhapšeni krajem septembra prošle godine u Turskoj nakon likvidacije Jovana Vukotića.

Jovan Vukotić
foto: Printscreen/ Instagram

Da reše brojna krivična dela počinjena tokom 2020. i 2021. godine istražiteljima je pomogla razbijena Skaj komunikacija, koju su pripadnici kavačkog klana koristili za dogovore o zločinima. U prepiskama su koristili "sočne" izraze, pa su tako Jovana Vukotića nazivali "paščetom" i "govnetom" i davali upistva kako da se on likvidira ispred policijske stanice u Kotoru u oktobru 2020, ali i u Spužu u martu 2020.

- Koliko metaka ima, nemoj da ga fula - piše u jednoj poruci, a poruka kojom su optuženi obavešteni da je Vukotić odbio da ide u policiju bez naloga, glasila je: "Neće pašče da dođe u stanicu, pita je li uhapšen". "Uđite i ošinite to govno", navodo piše u poruci na Skaju koju je Kašćelan u martu 2020. poslao svojim saradnicima.

I tokom ubistva Milana Ljepoje, Pink Pantera iz Niša, za koga je Zvicer verovao da je učestvovao u neuspelom atentatu na njega u Kijevu, pripadnici klana su sa Zvicerom razmenjivali morbidne poruke.

- Uhvatili smo živog krvnika, kune se pacov da nema veze sa Ukrajinom, srećna mu lopata, ka' što će bit' mnogima što zaslužuju, mnogo će se patiti pacov - piše u nekim od pruka pred ubistvo Ljepoje.

Milan Ljepoja
foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, Ljepoja je ubijen 9. decembra 2020. u kući u Ritopeku u Beogradu, a u zločinu su učestvovali Veljko Belivuk i Marko Miljković sa svojim saradnicima.

Sve optužnice

x 20. januar 2023 - Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Slobodana Kašćelana i još 14 osoba, zbog planiranja ubistva sada pokojnog Jovana Vukotića i Jovana Jovanovića. Vukotića su, prema tvrdnjama tužilaštva, planirali da ubiju dok je bio u pritvoru u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu

x 11. januar 2023 - Optužnicom Specijalnog tužilaštva Radoje Zvicer se tereti da je naložio Slobodanu Kašćelanu i Milanu Vujotiću da organiziju likvidaciju pokojnog Jovana Vukotića ispred zgrade kotorske policije oktobra 2020. godine gde je bio pozvan na razgovor.

x 9. januar 2023 - Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv bivšeg službenika ANB-a Petra Lazovića, a optužnicom su obuhvaćeni Radoje Zvicer, Ljubo Milović, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović. Tužilaštvo je kao organizatora kriminalne grupe označilo Radoja Zvicera. Optuženi se terete za više teških krivičnih dela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja. Zvicer se tereti da je naredio ubistvo Milana Ljepoje.

x 7. januar 2023 - Optužnica na 91 stranici za ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića predata je istanbulskom sudu, a okrivljeno je 16 osoba, uključujući Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića. Optuženima se stavlja na teret ubistvo, formiranje kriminalne organizacije i falsifikovanje dokumenata. Po izveštajima turskih medija, Tužilaštvo je navelo da je ubistvo Vukotića nastavak obračuna zavađenih klanova iz Crne Gore. Ističe se da su članovi organizacije, u kojoj je bio značajan broj turskih državljana, po upustvu Radoja Zvicera radili na lociranju Vukotića, te da su uspeli da otkriju da boravi u Istanbulu.

Jovan Vukotić
foto: Printscreen/Privatna arhiva

x 21. decembar 2022 - Viši sud u Podogrici potvrdio je optužnicu vezanu za predmet otmice i smrti Mila Radulovića zvanog Kapetan, a za šta se terete članovi kavačkog klana, ali i Veljko Belivuk i Marko Miljković. Optužnica za ubistvo Radulovića je nakon potvrđivanja spojena sa ranije potvrđenom optužnicom za ubistvo Nikole Stanišića. Optužnicom su, obuhvaćeni Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković, Ratko Živković, Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović, Miloš Radonjić i Vladimir Vučković

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track