DVA PLANA BELIVUKOVOG KLANA ZA UBISTVO VOTKE! Raskomadati telo u kombiju ili baciti u rupu, pa zaliti kiselinom!
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

jezivo svedočenje svedoka-saradnika

DVA PLANA BELIVUKOVOG KLANA ZA UBISTVO VOTKE! Raskomadati telo u kombiju ili baciti u rupu, pa zaliti kiselinom!

Crna Hronika -

Na današnjem suđenju u Specijalnom sudu u Beogradu svedok-saradnik Srđan Lalić odgovarajući na pitanje optuženog, dojučerašnjeg prijatelja i saradnika Nebojše Jankovića izneo je i plan koji je klan imao za likvidaciju Veljka Banovića zvanog Votka, inače, blizak saradnik Luke Bojovića i škaljarskom klanu.

Lalić je između ostalog naveo da je Janković sa Veljkom Belivukom merio razdaljinu sa koje je trebalo da puca u Banovića.

srđan lalić sa veljkom belivukom
srđan lalić sa veljkom belivukomfoto: Printscreen

Lalić: Ti si mi pričao da prilikom krivičnih dela imaš taj neki laser da se utvrdi putanja hica. Evo rećiću da za Veljka Banovića možeš da pucaš sa 160 metara zatvorenih očiju, ti si odabrao tu municiju.

Janković: Koji snajper? Ja ti nisam pričao da ću nekoga da gađam.

Sudija je tada upitala Lalića da li se razume u oružje, ali je on rekao da je išao u streljanu i objasnio da mu je Marko Miljković rekao i da su postojale neke greške prilikom odabira oružja za likvidacije u prethodnim zločinima, a kao primer je naveo ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića u decembru 2017.

Janković: Reč je o Veljku Banoviću, da li si video mene i Belivuka da idemo da slikamo tu neku kuću?

veljko belivuk i veljko banović kog su planirali da ubiju
veljko belivuk i veljko banović kog su planirali da ubijufoto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

Lalić: Meni je Belivuk to rekao, rekao mi da kupim telefon i mts karticu. Znam da sam ga platio 11.000 dinara i to je bio neki kineski telefon na akciji. Znam da sam tražio neki da mu rade mape. U toj kući, mislim da su ta odela preneta u Ritopek, Veljko je nabavio lovačka odela, koja ste nosili za tu priliku. Znam da ste ih doneli blatnjava, stajala su tu u kući.

Janković: Da li mi je neko nudio nešto da idem s Veljkom da lociramo Banovića?

Lalić: Ne znam ja to, ali znam da jeste išli.

Janković: Da li je merena udaljenost do kuće i odakle?

Lalić: Jeste, 160 metara odakle je trebalo da se izvrši opaljenje. Fotografisali ste, Veljko je platio taj foto-aparat 1.500 evra i uglavnom je stajao kod mene. Neko od vas je merio udaljenosti. Nisam siguran čime je mereno, ali ima neka opcija i foto aparatom po fokusu.

nebojša janković sa snajperom
nebojša janković sa snajperomfoto: Printscreen YT

Janković: Ko ti je rekao kolika je udaljenost?

Lalić: Ja, ti, Veljko, Marko komentarisali smo to desetinama puta. Mene je više zanimalo kako pobeći sa te lokacije, ono u čemu bi ja učestvovao. Jedna je bila da se raskomada u kombiju, a druga da se iskopa rupa i da se napuni kiselinom i tu ubaci, razrađivali smo to kao plan.

Janković: Ko je trebao da puca?

Lalić: Ti, Veljko se nudio, čak je insistirao.

Janković: Kada je slikano?

Lalić: I danju i noću, pokazivali ste slike.

Janković: Jel može da bude to slika iz nekog restorana?

Lalić: Ne može, video sam desetine slika. Čovek sed, proćelav i kako puši na terasi, i ikonu ispred vrata. Sećam se kada ga je prodao onaj Mandin brat, Miljković je saznao tačnu lokaciju. Probali smo i preko belih strana, al nismo uspeli.

veljko banović došao pod velikom merom obezbeđenja na sahranu nikole bojovića, lukinog brata
veljko banović došao pod velikom merom obezbeđenja na sahranu nikole bojovića, lukinog bratafoto: Dado Đilas

Podsetimo, svedok-saradnik Srđan Lalić je u novembru u Specijalnom sudu u Beogradu otkrio da je Marko Miljković stupio u kontakt sa Votkom preko naloga na Skaju pod imenom Leon, koji mu je on napravio za komunikaciju sa pripadnicima škljarskog klana. Kako je objasnio, upravo je Votka spojio Miljkovića sa Milanom Ljepojom, Pink Panterom iz Niša, koji je ubijen u decembru 2020. u kući strave u Ritopeku.

- Pomenuo sam nalog Leon s kog je Miljković kucao s razmim ljudima iz škaljarskog klana, pa i sa Veljkom Banovićem, zvanim Votka, koji je na skaju bio Hajduk. Banović je Miljkovića spojio sa nalogom Zvonce, rekao je da je čovek koji ima dobre resurse, puno ljudi koji bi vršili likvidacije i učestvovao je već u Ukrajini za Zvicera, to su bile prve informacije - pričao je u novembru Lalić.

Podsetimo, kako je Kurir ranije pisao, navodno im je plan bio da Banovića ubiju nakon ubistva Milana Ljepoje. Međutim, planove im je pokvarila policija, koja je 4. februara uhapsila Belivuka i pripadnike njegovog klana.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja