JOVANA JE UBIO ZA 4 MINUTA! Evo šta su prijatelji izbodenog vlasnika menjačnice OTKRILI O UBICI!
Foto: Kurir

pomažu sopstvenom istragom policiji

JOVANA JE UBIO ZA 4 MINUTA! Evo šta su prijatelji izbodenog vlasnika menjačnice OTKRILI O UBICI!

Crna Hronika -

Ni sedam dana nakon svirepog ubistva u Novom Sadu vlasnika menjačnice Jovana Janićijevića (47) policija je na tragu ubici, a Janićijevićevi prijatelji i kolege potreseni ovom tragedijom nakon njegove sahrane gde se većina srela odlučili su da pokrenu i svojevrsnu internu istragu tim povodom razmatrajući koji bi mogli biti motivi ubistva.

- Stradao nam je dobar prijatelj, dobar kolega, a sve to i da zanemarimo i da kažemo da smo subjektivni jer smo ga dugo poznavali, ubijen je čovek koji je uvek bio tu da pomogne svima. Zato smo se u neku ruku organizovali i od trenutka ubistva razmenjujemo informacije i sklapamo kockice. Svaku informaciju do koje dođemo spremni smo da podelimo sa policijom što i radimo. Svima nam je u cilju da se pronađe ubica jer smo praktično svi mi menjači ugroženi – priča Janićijevićev prijatelj.

Priznaje da većina njegovih kolega ponekad odradi neki posao "sa strane" odnosno da s vremena na vreme na poziv odnese i zameni nekome određenu veću svotu novca.

Veternik, J.J., vlasnik menjačnice, ubistvo, pretučen
foto: Kurir

- Prema nekim informacijama reč je o pljački. Kobnog dana primio je poziv i otišao da se nađe sa nekim a rekao je da ide po novac - priča sagovornik.

Jovan je, inače, poreklom iz Bosne i došao je u Novi Sad sa majkom.

- Letos je otvorio menjačnicu, a ubicu je sigurno poznavao jer ne bi tek tako otišao da se nađe sa njim - tvrdi Jovanov prijatelj.

- Često smo meta pljački pa kada se tako nešto i desi nepisano je pravilo da se odmah uhvatiš torbice ili kese u kojoj imaš najmanje novca i bez pogovora predaš pljačkašu da bi izbegao konflikt. Mnogi od njih tada pomisle da su dobili to što su tražili pa pobegnu ali takve policija brzo uhvati.

Veternik, J.J., vlasnik menjačnice, ubistvo, pretučen, umrlica
foto: Kurir

Kaže i da je prema informacijama do kojih su on i njegove kolege došle od svojih izvora u policiji reč o visokom čoveku kojeg su snimile kamere sa objekta u neposrednoj blizini gde se dogodio zločin.

- Vidi se da je došlo do koškanja u automobilu a zatim i do tuče. Taj snimak traje oko 4 minuta što je jako puno vremena za običnu tuču. Znači da je prvo došlo do verbalnog okršaja koji je eskalirao u fizički sukob. Posle krvavog pira na snimku se vidi kako ubica izvlači Jovana preko suvozačkog sedišta te da par trenutaka kasnije vuče njegovo telo ispred automobila uz ogradu obližnjeg objekta kako bi verovatno prikrio zločin. Ubici je dok je izvlačio Jovana iz kola spala kapuljača sa glave koju je navukao kako bi se prikrio i upravo u tom trenutku je snimljen - priča nam Jovanov prijatelj.

Kaže da je svestan toga da nije dobro da se mešaju u posao policije ali su svi "zagrizli" da pomognu da se što pre razreši ovaj slučaj jer se mnogi sada plaše i za svoju bezbednost.

Jovan Janićijević, Veternik, Ubistvo
foto: Privatna Arhiva

- Oni koji su bili bolji sa Jovanom znaju kome je pozajmljivao novac i sa kim je radio veće menjačke poslove tako da su sve te podatke dali policiji ne bi li ih naveli na neki trag koji bi ih doveo do ubice. Ono što nas sve najviše zbunjuje jeste izuzetno svirep način ubistva jer je Jovan zverski izboden a to nije svojstveno da uradi "običan" pljačkaš. "Običnom" pljačkašu samo je na pameti kako da se domogne novca a ne da izmasakrira nekoga - priča sagovornik pokušavajući i sam da shvati koji bi mogao biti motiv ubistva.

- Janićijević je zadobio povrede od udaraca verovatno rukama ali i ubodne rane nožem u srce i pluća što je dovelo do obilnog krvarenja a potom i smrti. Detaljnim pregledom tela žrtve utvrđeno je i da je imao odbrambene rane, odnosno da se vidi da se branio od napadača dok je mogao odnosno dokle god je imao snage za to. Sudeći po mestima na kojima je zadobio brojne ubodne rane, smrt je nastupila vrlo brzo zbog obilnog krvarenja - ispričao je nakon ubistva izvor upoznat sa tokom istrage koja je i dalje u toku a policija intenzivno traga za počiniocem ovog svirepog zločina koji je uznemirio javnost.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja