3 GODINE OD ZVERSKOG UBISTVA STEFANA (19) U VELIKOJ PLANI Roditelji skrhani bolom, OVO su Anđeline potresne reči: Šta je s ubicama
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

tuga ne prolazi

3 GODINE OD ZVERSKOG UBISTVA STEFANA (19) U VELIKOJ PLANI Roditelji skrhani bolom, OVO su Anđeline potresne reči: Šta je s ubicama

Crna Hronika -

Danas je porodica, zajedno sa ostalom familijom i prijateljima, obeležila tri preteške godine od ubistva Stefana Filića (19) iz Velike Plane. Cveće su položili i zapalili sveće na mestu gde je bezobzirno lišen života.

Roditelji skrhani bolom od prevelike tuge, stajali su kao senke na pločniku gde im je sin na današnji datum bezobzirno ubijen, bez razloga i povoda. Još isčekuju pravdu za svoje dete.

Stefan Filić
foto: Privatna Arhiva

Posle mesta ubistva posetili su i njegovu večnu kuću gde je posle održanog parastosa, Stefanov drugarica Anđela pročitala potresan govor, prisećajući se dana kada su zajedno planirali život.

"Utroba nam se pomeri kad ti samo ime spomenemo. Ti si nam najveća trauma, ti si nam rak-rana. Nismo još ni naučili da pričamo o tebi, ne umemo... Ne smemo. Uplašimo se tog slomljenog krila koje mnogo boli i ne zarasta. Uplašimo se pomisli da su neki očigledno imali hrabrosti i bili dovoljno moćni da te pošalju tamo gore. Igrali su se Boga, nisu ni svesni koliko se to skupo plaća, a stiće će ih, možda ne danas, sutra, ali će stići baš kad ne budu želeli", navela je Stefabova drugarica i nastavila:

1 / 7 Foto: Kurir

"Često ti pomislimo i na majku, na susrete sa njom. Kako se tada osećamo, ne umemo ni približno da opišemo. Posle njenog pogleda, koji i nije pogled, nego neki bledi pokušaj prisutnosti, raspadnemo se na milion komada. Sastavimo se, ni Bog ne zna kako i nastavimo sa svojim životima i vratimo se svakodnevnom obavezama, ali ti ne izlaziš iz glave baš zbog načina na koji si otišao, baš zbog toga što znamo da nisi želeo da odeš. Imali smo zajedničke planove, maštanja, želje. Oduzeli su nam te i to NE MOŽEMO da oprostimo, nemoj niko ni da traži od nas. Tri godine posle tvog odlaska čekamo da dobiješ bar mir koji zaslužuješ, da pravda dođe po svoje, a nje nema, ni ne nazire se".

Stefan Filić
foto: Facebook

Stefan je nasmrt pretučen na današnji dan 2020. godine ispred jedne lokalne diskoteke.

Suđenje osumnjičenima za Stefanovo ubistvo, Nikoli B. i Mitru P, nastaviće se 9. marta.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track