DANILU VUČIĆU HTELI DA PODMETNU UBISTVO VUKIĆEVIĆA?! Lalić otkrio šok detalje na suđenju: Pustili smo LAŽNU PRIČU među navijače
Foto: MUP RS, Zorana Jevtić

podli plan

DANILU VUČIĆU HTELI DA PODMETNU UBISTVO VUKIĆEVIĆA?! Lalić otkrio šok detalje na suđenju: Pustili smo LAŽNU PRIČU među navijače

Crna Hronika -

Srđan Lalić, svedok okrivljeni na suđenju Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, rekao je danas da su pripadnici klana pustili lažnu priču da je Danilo Vučić, sina predsednika Aleksandra Vučića, odgovoran za ubistvo Lazara Vukićevića.

- Posle ubistva Lazara Vukićevića preko naših navijača na tribinama pustili smo lažnu priču kroz navijačke grupe da nestao jer je imao sukob sa Danilom Vučićem. To smo uradili kako bismo skrenuli istragu i da diskreditujemo predsednika preko sina - rekao je na današnjem suđenju kriminalnoj grupi u Specijalnom sudu Lalić.

Lazar Vukićević je prema navodima iz optužnice ubijen 14. oktobra 2020. godine posle stravičnog mučenja u kući strave u Ritopeku.

Lalić je otkrio da je oko 400 navijača pod komandom Veljka Belivuka čekalo bilo kakav skup ili protest kako bi izazvali masovne nerede.

VUČIĆ: PRAVILI MI KRIMINALCE OD DECE

Vučić se tokom rasprave u Skupštini Srbije osvrnuo i na izjavu Srđana Lalića na suđenju pripadnicima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

- Pitajte se kako mi je kao roditelju kad moram to da čitam. Čovek je rekao da su mom sinu, preko medija i drugih, pokušali da nameste da je Lazar Vukićević ubijen zbog svađe sa njim, a da ga nisu ubili Velja Nevolja i oni. To su gutali vaši nerežimski mediji praveći mi od dece i porodice kriminalce - rekao je Vučić.

- Veljko je sa navijačima vežbao formacijsko kretanje kako bi to izgledalo u realnim situacijama. Nebojša Janković i Vlada Draganić su obučavali pored ostalih i Miljkovića da rukuje oružjem i podmeće eksplozive - rekao je Lalić.

Svedok je odgovarajući na pitanja advokata potvrdio da su strane službe bile uključene u eventualnu promenu režima i atentat na predsednika Aleksandra Vučića.

- Zvicer je imao dobre kontakte u pojedinim stranim službama. O tome su nam pričali Belivuk i Miljković - rekao je Lalić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track