ZBOG ŠAMARA, PRESEKAO GRKLJAN! Bivši upravnik zatvora: Spasili smo ga sigurne smrti, a onda sam mu OTKRIO KAKO DA SE BRZO UBIJE
Foto: Kurir Televizija, Printscreen/Happy

KURIR TV

ZBOG ŠAMARA, PRESEKAO GRKLJAN! Bivši upravnik zatvora: Spasili smo ga sigurne smrti, a onda sam mu OTKRIO KAKO DA SE BRZO UBIJE

Crna Hronika -

Na početku karijere Trivun Ivković bio je policajac, a sredinom 80-ih se aktivirao i u politici. Bio je jedan od prvoboraca u smenjivanju vojvođanske vlasti i smanjenju republičkih ovlašćenja koje su pokrajine imale u SFRJ.

Nakon toga dolazi na mesto upravnika zatvora u Sremskoj Mitrovici, koji ima status međunarodnog zatvora. Sa te funkcije smenjen je nakon 5. oktobra 2000. godine.

Tokom perioda na čelu KPZ Sremska Mitrovica, Ivković je primenjivao stroge mere discipline. Za kršenje pravila kazna je bila samica, ali i fizičko nasilje.

Najopasnije kriminalce, među kojim su bili i članovim ozloglašene Magdine grupe, kao i teroristi OVK optuženi za ratne zločine u južnoj srpskoj pokrajini, tretirao je na različite načine. Pojedince je držao u izolaciji, s nekima je pio kafu i dobijao povreljive informacije, dok je neke puštao da izlaze na vikend na osnovu „date reči“.

Trivun Ivković
foto: Kurir televizija

Trivun Ivković, sada bivši načelnik KPZ Sremska Mitrovica, gostovao je u emisiji Crna hronika gde se dotakao slučaja Rakac.

Naime, Radosav Ivanović Rakac je u jednom televizijskoj emisiji rekao da su ga stražari Ivkovića zatvarali u mrtvački sanduk, što je Ivković prvo prokomentarisao.

- To nije tačno kod nas to nije, ali su ga zato u Nišu zatvarali. Nisu znali šta će sa njim. Toliko je pravio problema da su ga poslali u Mitrovicu. Ali on ne može da ošamari stražara. Tog momenta prestaje saradnja. Straža piše prijavu, ćelija i šta biva. On vrši samopovređivanje i preseče sebi grkljan. Mene su pozvali u oko 2 sata u toku noći. Ja sam bio na ratištu meni nije problem jer sam se nagledao toga. Pitao sam ga zašto si to uradio, a onda sam mu rekao ovog puta te mi spašavamo, sledeći put nećemo stići. Rekao sam mu ako hoćeš da se ubiješ, ne seci grkljan. Već se povredi sa strane na vratu.

02:04

ZBOG ŠAMARA, PRESEKAO JE GRKLJAN! Bivši pravnik zatvora: Spasili smo ga sigurne smrti, a onda sam mu OTKRIO KAKO DA SE BRZO UBIJE

Voditeljka je potom konstatovala da je Ivković praktično davao uputstva Rakaciju kako da se ubije.

- Zna on to dobro. Bio je 37 godina u zatvoru. Zna on kako da se povredi, a da ne bude problem. Zna da kada preseče grkljan neće biti problema, sa strane je problem. On je tada meni rekao "upravniče, vidim da ste veća zver od mene, pošaljite me na Kosovo". Mi smo to i uradili - rekao je.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja