"HTELI SU ZLATO I NOVAC SVOJE MAJKE" Marković o jezivom ubistvu u Paraćinu: Ubili su maćehu, a oca izboli SAMO ZBOG OVOGA
Foto: Petar Aleksić, Privatna arhiva

KURIR TV

"HTELI SU ZLATO I NOVAC SVOJE MAJKE" Marković o jezivom ubistvu u Paraćinu: Ubili su maćehu, a oca izboli SAMO ZBOG OVOGA

Crna Hronika -

Marko P. sa sestrom Milicom, pokušao da ubije oca, dok je u policiji priznao ubistvo maćehe u selu Trešnjevica.

Mladić nema dosije, a izvori tvrde da mu je smetala veza maćehe i oca. Ubo je oca nožem više od 40 puta, dok ga je sestra držala. Otac je uspeo da pobegne kod komšija i pozove policiju. Delo je za sada kvalifikovano kao ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

Komšinica iz sela kaže da su Marko P. i njegova sestra problematični i da ih je majka napustila. Kaže i da je Milica P. ranije tukla svoju maćehu. Kako Kurir saznaje, Miloš, kojeg su sin i ćerka napali, bio je u zatvoru zbog ubistva taksiste u Beogradu 1970. godine

Blažo Marković, predsednik Sindikata policije i policijskih starešina, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde je prokomentarisao ovo nezapamćeno porodično nasilje.

Blažo Marković
foto: Kurir Televizija

- Rekao bih da je to iz nekog koristoljublja. Mi kao roditelji pravimo grešku kada govorimo da ćemo im mi sve stvoriti. Oni su ostali u kući, majka ih je napustila, a maćeha je ta koja je prva nastradala. Posle su pridržavali i oca da njega likvidiraju - rekao je.

Violeta, ćerka ubijene Marine kaže da su posle ubistva isprevrtali celu kuću, da su sve izlomili u kući.

- Zvala sam je više puta, nije mi se javila posle toga. Tetka me je pozvala i rekla da je čula od komšije da je ona zaklana i to je to. To je sve što mogu da kažem. I nadam se da će sve ovo da se završi da im bude doživotno, da plate za svaku suzu moje majke - rekla je ćerka pokojne Marine.

Marković je potom izneo svoje pretpostavke u vezi s motivom ovog gnusnog zločina.

- Motiv je bio novac i zlato. Oni nisu ništa radili i trebao im je. Takođe, oni smatraju, kako sam ja čuo i kako sam obavešten, da oni imaju svoje prirodno pravo na ono što je njihova majka stekla sa njihovim ocem u braku. Tako da su oni tražili ono što njima pripada - rekao je Marković i dodao:

02:25

HTELI SU ZLATO I NOVAC SVOJE POKOJNE MAJKE! Marković o jezivom ubistvu u Paraćinu: Ubili su maćehu, a oca izboli SAMO ZBOG OVOGA

- Njihovom ocu će ceo život ostati ovo u sećanju. Tvoje dete da to uradi. Pitanje je takođe da li su deca uračunljiva. Po meni ovo sigurno nisu uračunljivi ljudi uradili, niko normalan to ne može.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track