POSLE OTMICE DEČAKA U NOVOM SADU OGLASILO SE TUŽILAŠTVO: Otmičarima preti višegodišnja robija, evo za šta su još optuženi!
Foto: Privatna arhiva, printscreen Instagram/192

istraga se nastavlja

POSLE OTMICE DEČAKA U NOVOM SADU OGLASILO SE TUŽILAŠTVO: Otmičarima preti višegodišnja robija, evo za šta su još optuženi!

Crna Hronika -

Povodom otmice dečaka koja se dogodila u Novom Sadu 5. februara, kao bi od roditelja oštećenog iznudili novac, oglasilo se Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Tužilaštvo je obavestilo javnost da je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su G.B., Đ.B.S. i M.R., u grupi sa maloletnim M.S. protiv koga se zbog toga postupak vodi odvojeno, izvršili krivično delo otmica, kažnjivo kaznom zatvora u trajanju od 5 do 18 godina.

G.B. je izvršio i krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu više policijskih službenika Policijske uprave u Novom Sadu, za koje je zaprećena kazna od 3 do 10 godina.

Đ.B.S. koji izvršio je i krivično delo falsifikovanje isprave, koje je kažnjivo kaznom zatvora u trajanju od tri meseca do tri godine - saopštilo je novosadsko Više javno tužilaštvo.

Kako dalje navode, Iako su osumnjičeni pokušali da pobegnu, sva osumnjičena lica su uhapšena, te im je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, i oni su saslušani u tužilaštvu. Nakon saslušanja osumnjičenih, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora.

U cilju zaštite žrtve otmice, javni tužilac je oštećenom rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, stoji u saopštenju.

Kurir.rs/S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja