Najnovije vesti

OGLASIO SE VRTIĆ GDE SU 2 DEČAKA SILOVALA VRŠNJAKA: Roditelji na osnovu površnih informacija ŠIRE PANIKU
Foto: Profimedia, Kurir

saopštenje

OGLASIO SE VRTIĆ GDE SU 2 DEČAKA SILOVALA VRŠNJAKA: Roditelji na osnovu površnih informacija ŠIRE PANIKU

Crna Hronika -

Preškolska ustanova u Zemunu oglasila se nakon prijave roditelja da dvojica dečaka navodno seksualno zlostavljaju vršnjake u vrtiću.

Poruku koju je Stručni tim vrtića poslao roditeljima prenosimo u celosti:

- Povodom pritužbi roditelja o dešavanjima u objektu na Pregrevici obaveštavamo vas sledeće: Nakon prijave roditelja o postojanju sumnji da je u grupi predškolaca primećeno neprimereno istraživanje polnih razlika Predškolska ustanova je obavila pre svega individualne razgovore sa decom koja su bila akteri događaja, a zatim i individualne sastanke sa roditeljima te dece. Stručni saradnici i vaspitači su sa decom radili na edukaciji i prevenciji takvih oblika ponašanja. Kroz razgovore su deca podstaknuta da radoznalost ispolje na socijalno poželjan način, a takođe su im predočene posledice narušavanja sopstvene i tuđe intime (zdravstvene, higijenske, kao i emocionalne posledice). Uzimajući u obzir razvojni uzrast dece, molimo vas da situaciju posmatramo objektivno, u cilju izbegavanja etiketiranja dece i neprimerenog davanja seksualne konotacije njihovom ponašanju. Na ovom uzrastu deca nisu svesna ozbiljnosti i prirode takvog istraživanja, a uloga nas odraslih je da ih blagovremeno usmerimo i edukujemo, između ostalog i sopstvenim primerom i kroz otvoren razgovor. Komunikacija roditelja putem Viber grupa, na osnovu površnih i netačnih informacija, dovela je do nekonstruktivnog delovanja i širenja panike među roditeljima. U cilju jačanja međusobnog poverenja, uz poštovanje privatnosti svakog deteta i njegove porodice, molimo vas da nam se blagovremeno obratite ukoliko imate potrebu za individualnim sastankom.

Otac (44) sa Voždovca, podsetimo, prijavio je da se pre dve nedelje njegov sin (6) vratio iz privatnog vrtića u Zemunu sa povredama u vidu crvenila anusa, a kako saznaje Kurir dečak je ocu ispričao da ih je dobio od druga dva dečaka iz vrtića u jednoj od prostorija.

(Kurir.rs/24sedam)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track