Najnovije vesti

SIN TEMERINSKOG TAJKUNA NALETEO NA MILICU, PA JE ODBACIO 30 METARA: Tvrdi da nije kriv, svedoci izneli ŠOKANTNE detalje
Foto: Fejsbuk

NASTAVLJENO SUĐENJE U NOVOM SADU

SIN TEMERINSKOG TAJKUNA NALETEO NA MILICU, PA JE ODBACIO 30 METARA: Tvrdi da nije kriv, svedoci izneli ŠOKANTNE detalje

Crna Hronika
22:27h

U nastavku suđenja Ognjenu K. (29) iz Temerina za saobraćajnu nesreću 8. avgusta 2021. godine na Beogradskom keju u Novom Sadu, u kojoj je poginula mlada umetnica Milica Miličević (28), a njen momak Zoran Janković (25) teško povređen, danas su u Višem sudu saslušani oštećeni i svedoci.

Ističući da se gotovo ničeg ne seća, Zoran Janković, svedok oštećeni je rekao da , dok je bio u Ulici Kozačinskog, inače, sporednoj ulici, proverio je saobraćaj, gledajući i levo i desno, pre nego što je skrenuo levo na Beogradski kej.

- Posle toga se više ničega ne sećam. Ne mogu da se setim da li sam pre ulaska na Beogradski kej zaustavio motor - rekao je ovaj svedok oštećeni.

On je još kazao da je od početka postupka, na društvenim mrežama, preko lažnih profila, dobijao, kako je rekao razne „gluposti“ u vezi sa ovim slučajem.

Milica Milićević, Zoran Janković
foto: Printscreen/Instagram

Svedok Lazar Marjanski, koji se u vreme nesreće zadesio na Beogradskom keju, ispričao je da je najpre čuo zvuk udara, a kada se okrenuo i pogledao, video je kako motor „leti“, i prišao je mestu nesreće.

- Video sam da se džip posle kontakta sa motorom nije zaustavio, već je nastavio da se kreće – rekao je Marjanski, dodajući da su na motoru bile dve osobe.- Kada sam prišao, video sam devojku na parkingu između vozila, dok je mladić ležao na sredini puta. Tu se nalazio motor, a džip se udaljio odatle prema Žeželjevom mostu.

Prema svedočenju Đorđa Vukosavljevića, koji je video „padanje“ motora u centralnom retrovizoru svojih kola, video je iza sebe „varničenje“. Iz predostrožnosti je prešao iz leve u desnu saobraćajnu traku, da ga, kako je rekao, ne bi udario crni džip koji se kretao iza njega, većom brzinom.

Kljajić se tereti da je „rendž roverom“, na Beogradskom keju prema Žeželjevom mostu, naleteo na Jankovića koji je upravljao skuterom i njegovu devojku koja je sa njim bila na dvotočkašu, i oboje su imali zaštitne kacige.

UBEĐEN DA SE ZAUSTAVIO

Okrivljeni Ognjen K. koji se brani sa slobode, jer je prihvaćena kaucija, odnosno ponuđeno jemstvo, od 126 hiljada evra, u tom iznosu je na nepokretnu imovinu Kljajićevog oca stavljena hipoteka, juče je posle izjave svedoka Vuklosavljevića kazao da se ne seća da je obišao bilo koje vozilo, i da je ubeđen da se nakon udara zaustavio.

Mladić i devojka su od siline udarca odleteli tridesetak metara, a vozač automobila je bežeći sa mesta nesreće,kako se sumnja, pregazio Milicu, koja je nekoliko sati kasnije, uprkos naporima lekara, preminula u bolnici. Teško povređeni Janković je bio hospitalozovan u Institutu u Sremskoj Kamenici. Kljajić je, navodno, imao 1,8 promila alkohola u organizmu.

Kljajić je na početku suđenja 23. januara, prvi put je izneo svoju odbranu i tada je izjavio da se ne oseća odgovornim sa tu saobraćajnu nesreću. Još je kazao da mu je jako žao što se sve dogodilo.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja