OGLASILA SE MAJKA DEVOJČICE KOJU JE NAVODNO PIPKAO SVEŠTENIK: Gurnuo joj ruku pod majicu, govorio grozote, a pominjao Boga?!
Foto: Shutterstock

novi detalji

OGLASILA SE MAJKA DEVOJČICE KOJU JE NAVODNO PIPKAO SVEŠTENIK: Gurnuo joj ruku pod majicu, govorio grozote, a pominjao Boga?!

Crna Hronika -

Slučaj polnog uznemiravanja devojčice (14) u ispovedaonici crkve u Beloj Crkvi, koji je danas uznemirilo javnost, navodno se dogodio još 3. januara nakon večernje liturgije.

Prema rečima majke devojčice, njena ćerka je tog popodneva sama otišla u crkvu, što joj nije bio prvi put. Zavolela je, kako majka kaže, crkvu i pravoslavnu veru otkako joj se stric pre nekoliko godina zamonašio.

- Posle službe je ostala da se ispovedi kao što je to radila mnogo puta kada smo zajedno išli u crkvu. U jednom trenutku se uhvatila za vrat, a sveštenik je rekao da će je izmasirati da je prođe bol. Onda joj je uvukao ruku u majicu i počeo da je pipa po drugim delovima tela. Govorio joj je da to žene vole - tvrdi majka.

Prema majčinim rečima, sveštenik je pustio njenu ćerku kad mu je više puta rekla da joj ne prija to što joj radi. Navodno je tada shvatila i da je sve vreme bila zaključana jer je, kada je krenula, sveštenik najpre otključao ispovedaonicu, a potom i vrata crkve.

- Rekao joj je da o ovome nikome ne sme da priča i da sve što se desi u ispovedaonici znaju samo njih dvoje i Bog. Zato mi je prećutala da joj je prethodnih puta govorio o tome kako muški polni organ ulazi u ženski i da to žene izluđuje i da će se njoj to svideti kad poraste. Pipkanje ipak nije mogla da prećuti. Potrešena je i u strahu - kaže majka.

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu je na osnovu majčine prijave odmah pokrenulo predistražni postupak protiv sveštenika zbog sumnje da je počinio krivično delo polno uznemiravanje.

Na predlog tužilaštva Osnovni sud u Vršcu je svešteniku izrekao meru zabrane prilaska i komuniciranja sa devojčicom i posećivanje određenih mesta.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track