HEROJA SA KOŠARA KOMŠIJA UBIO NA KUĆNOM PRAGU U KALUĐERICI Miodrag ranjen dok je branio Srbiju, a stradao zbog SVAĐE u saobraćaju
Mesto ubistva, Foto: Kurir/Jelena Ivić

Na današnji dan pre 5 godina

HEROJA SA KOŠARA KOMŠIJA UBIO NA KUĆNOM PRAGU U KALUĐERICI Miodrag ranjen dok je branio Srbiju, a stradao zbog SVAĐE u saobraćaju

Crna Hronika -

Ratni veteran sa Košara Miodraga Milovanovića (39) ubio je komšija Marko Đokić zbog svađe u saobraćaju. Tragedija se dogodila na današnji dan pre pet godina u dvorištu Miodragove kuće u Kaluđerici.

Đokić je zbog tog ubistva pravosnažno osuđen na 13 godina zatvora.

Utvrđeno je da su se dvojica komšija iz susednih ulica sudarila i između njih je izbila svađa. Miodrag je potom sa suprugom nastavio put, otišli su na groblje, gde su i krenuli, jer su tog dana bile zadušnice. Međutim, tada 29-godišnji Marko je otišao po pištolj i u dvorištu kuće Milovanovića pet sati čekao da presudi komšiji. Kada su se Miodrag i njegova supruga vratili, ona je izašla iz automobila i ušla u kuću, a Đokić je pucao u heroja sa Košara. Ispalio mu je dva hica u grupi i pobegao.

Komšinica je pozvala suprugu ubijenog i rekla joj da izađe ispred kuće jer vidi da njen suprug nepomično leži u dvorištu. Nesrećna žena odmah je pozvala Hitnu pomoć i policiju, ali Milovanoviću nije bilo pomoći.

Ubica je uhapšen posle dana skrivanja.

Prijatelji su imali samo reči hvale za Miodraga.

"Bio je dobar čovek, poreklom iz Kosovske Kamenice, a radio je kao vozač kamiona. U kući je živeo sa suprugom i dva sina, koji su u vreme ubistva bili drugi i četvrti razred osnovne škole. Dešavalo se da po 15-20 dana odsustvuje od kuće, sve kako bi zaradio za dečicu", pričao je svojevremeno za Kurir neutešni prijatelj nastradalog.

Kako je dodao, Milovanović je za vreme služenja vojnog roka bio na Košarama u vreme NATO bombardovanja.

"Na Košarama je ranjen, imao je geler u nozi, a ubio ga je komšija na kućnom pragu", rekao je naš sagovornik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track