NAJPOZNATIJE SRPSKE MAFIJAŠICE: Boba je bivša misica, Olivera članica Pink Pantera, a ova pevačica je bila na robiji zbog droge
Foto: Damir Dervišagić, privatna arhiva, Printscreen/Youtube/ O KANAL

PODZEMLJE

NAJPOZNATIJE SRPSKE MAFIJAŠICE: Boba je bivša misica, Olivera članica Pink Pantera, a ova pevačica je bila na robiji zbog droge

Crna Hronika -

Sestre V. H. (29) i B. H. (24), državljanke Slovenije, uhapšene su prošle nedelje na auto-putu u Beogradu sa 30 kilograma marihuane. Drogu su skrivale u u bunkeru koji je napravljen ispod tapacirunga u gepeku, a njihova odbrana se još očekuje, s obzirom sa su na saslušanju prvi put izjavile da su u šoku i da nisu znale da imaju marihuanu u automobilu!

Njihovi branioci Nebojša Tešić i Dalibor Katančević ranije su za Kurir ispričali da će sestre naknadno izneti svoju odbranu. Tešić, takođe, kaže da žene koja se dovedu u vezu sa kriminalom, uglavnom privuku najviše pažnje javnosti.

- Hapšenje ženskih osoba uvek privlači veću pažnju javnosti zbog toga što se vršenje krivičnih dela tradicionalno povezuje sa muškarcima, ali u poslednje vreme je povećan broj krivičnih dela za koja su osumnjičene žene. U najvećem broju slučajeva posebno kada su u pitanju mlade devojke, iste su uvučene u vršenje krivičnih dela od strane svojih partnera nesvesne posledica koje mogu nastati i najčešće su u zabludi da im se ništa ne može dogoditi, baš zato što su žene - kaže nam advokat Tešić i dodaje:

- Naravno, ima i onih koje su ubeđene da je to jedine čime bi trebalo da se bave i nije im potreban nikakav partner da bi to i ostvarile.

Nebojša Tešić, Advokat, Suđenje
foto: Privatna Arhiva, Advokat Nebojša Tešić

Tako su i mnoge žene iz Srbije povezivane sa najvećim kriminalnim organizacijama, a akcenat je neretko bio na njima!

Slađana Sekulić

Slađana Sekulić, jedina je žena na optužnici podignutoj protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se sumnjiči za otmice, ubistva, trgovinu drogom i oružjem, kao i silovanje. Ona je u javnosti izazvala burnu reakciju upravo zato što je prva i jedina dama ozloglašenog klana.

Slađana je supruga Vlada Georgieva, bivšeg policajca, koji se ranije zvao Dragan Sekulić. Kako je navedeno u optužnici, okrivljeni Georgiev, inače bivši policajac i Slađana Sekulić, stavili su na raspolaganje Belivuku svoju kuću u Tršiću kod Loznice, gde je on sa drugim okrivljenim, dobro obučenim za rukovanje vatrenim oružjem, držao i isprobavao pištolje i puške koje su namenjene izvršenjima drugih krivičnih dela u organizaciji kriminalne grupe, međutim oboje su to negirali i svojim izlaganjima.

suđenje Belivukovoj grupi, Centralni Zatvor, Slađana Sekulić
foto: Ana Paunković

Bračni par je, kako se veruje, iz svog iznajmljenog stana koji se nalazi nedaleko od stadiona Partizana, nadgledao to područje i obaveštavao članove Belivukove grupe o evenutalnom prisustvu policije i drugih osoba oko stadiona JNA.

Dušica Jovanović

Dušica, radnica BIA i njen suprug Daniel Jovanović, pripadnik Uprave kriminalističke policije, uhapšeni su prošle godine jer se dovode u vezu sa "kavačkim klanom".

Kako se saznalo, Jovanovići su za potrebe organizovanog kriminala i najozloglašenije grupe sa ovih postora, "kavčana", pomogli u švercovanju tone kokaina. Glavni zadatak im je bio prenos novca iz Holandije do Srbije i Crne Gore za Radoja Zvicera, ali i klan Veljka Belivuka.

BIA, MUP, Bračni Par
foto: Drustvene Mreže

Po svakoj turi čiji su prenos obezbedili, bračni par je zarađivao na desetine hiljada evra. Od tako zarađenog novca kupovali su nekretnine i mirno nastavljali da rade. Dovode se u vezu sa policajcima Ljubomirom Milovićem i Petrom Lazovićem, koji su usko sarađivali sa "kavačkim" i klanom Veljka Belivuka.

Osim pomoći oko kokaina, službenica BIA i pripadnik UKP takođe su svojim saradnicima sa one strane zakona omogućili da nesmetano obavljaju i druge poslove. Zloupotrebljavajući službeni položaj, obaveštavali su ih o istragama, vršljajući kroz baze podataka MUP.

Slobodanka Tošić

Misica Bosne i Hercegovine srpskog porekla, Slobodanka Boba Tošić, 2016. godine bila je osuđena na dve i po godine zbog učešća u organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Eleza, u predmetu "Lutka". Uhapšena u policijskoj akciji "Lutka", a tokom postupka je negirala krivicu da je učestvovala u pokušaju ubistva.

Prvo joj se sudilo sa ostalim optuženima, a njen postupak je kasnije razdvojen, jer se nije odazivala pozivima suda. Ona je bila osuđena, jer je bila član udruženog zločinačkog poduhvata i saučesništva u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 13. aprila 2006. godine.

Slobodanka Tošić
foto: Printscreen/Youtube/ O KANAL

Uhapšena je u julu 2015. godine u Hrvatskoj po poternici iz BiH i smeštena u kućni pritvor da bi suđenje neometano moglo da se nastavi. Bivša mis Bosne i Hercegovine i Plejboj model nije se pojavila na odsluženju kazne. Zbog neodazivanja i bekstva sud BiH izdao je Interpolovu poternicu. Osnovano se sumnja da se ona i dalje krije negde u Srbiji, gde je navodno bila i locirana, ali zvanične potvrde ove informacije nema.

Olivera Ćirković

Bivša perspektivna košarkašica Olivera Ćirković bila je jedan od mozgova najpoznatije lopovske bande na svetu, "Pink Panter“, a potom i da je pobegla iz najčuvanijeg zatvora u Atini, "Koridalos", javnost u Srbiji bila je šokirana. Svetski mediji nazivali su je "žena pauk", a domaći "žena zmaj", zbog čega je postala jedna od najpoznatijih naših žena kriminalaca.

U početku se bavila prodajom bundi i markirane odeće u Beogradui tim poslom počela je da ulazi u kriminal. Prvi put je uhapšena na Kritu 2006. godine, gde je bila organizator pljačke zlatare. Tada je već bila član "Pink Pantera". Zbog ovog zločina je provela u zatvoru dve i po godine.

Nakon toga, uhapšena je u martu 2012. godine prilikom pripreme krađe. Već u julu iste godine ulazi u istoriju kao jedina žena koja je uspela da pobegne iz grčkog zatvora. Sam čin bekstva iz zatvora naišao je na veliku podršku, kako zatvorenika i zatvorenica po kazamatima, tako i čitave javnosti.

Olivera ćirković
foto: Kurir Televizija

U septembru iste godine ponovo je uhapšena i dobila je kaznu od 32 i po godine zatvora. Nakon mnogobrojnih žalbi apelacionim sudovima puštena je u avgustu 2017. godine.

Olivera Krsmanić

Olivera Krsmanić (36), prva žena u Srbiji koja je bila osuđena na 40 godina zatvora zbog ubistva taksiste Nezira Šišića (46), trenutno je u Nemačkoj kod majke gde je našla posao i rešila da počne život iznova.

Sud je utvrdio da ubistvo taksiste Šišića nije bilo iz koristoljublja. Kad je taksista odvezao do prilaza toplani na Ceraku, Olivera je, prema presudi, tražila da zaustavi vozilo, a onda je izvadila pištolj i pucala mu u potiljak.

Pred policijom je ispričala da je taksimetar pokazivao 597 dinara i da je razmišljala da li da plati vožnju ili da ubije taksistu. Izvadila je pištolj i pucala mu u potiljak sa zadnjeg sedišta, ali mu nije uzela novčanik. Tokom suđenja je svu krivicu prebacila na suspendovanog policajca sa kojim je bila u vezi. U vreme ubistva imala je samo 20 godina.

Olivera Krsmanić
foto: Privatna arhiva

U obrazloženju te presude izrečene 2007. godine, sudija je naložio tužiocu da se žandarm koji je na neki način bio kriv koliko i Olivera, procesuira. Ona je kasnije, drugom presudom, osuđena na 15 godina koje je odležala, a žandarm nikada nije procesuiran.

Olivera je, inače, bila lepotica iz provincije koja je došla u Beograd i pala u "kandže" droge. Zaljubila se u jednog žandarma koji je uzeo pod svoje kao seksualnu robinju. On se, kako je svedočila tokom prvog suđenja, iživljavao nad njom, terao je da prodaje drogu. Kad je posumnjao da je imala seksualne odnose sa njegovim poznanikom, olovkom joj je po licu ispisao "drolja" i terao je da skoči sa 14. sprata. Gasio joj je čak i pikavce po grudima.

Ema Lapin

Ema Lapin pre samo 3 nedelje izašla je iz zatvora posle dve godine i osam meseci provedenih iza rešetaka zbog krivičnog dela proizvodnja i preprodaja marihuane.

Ona je javnosti poznata kao starleta i nekadašnja pevačica, a od kada je na slobodi nema stalne prihode, a teško joj da pronađe stalno zaposlenje, pa zbog toga sada pokušava da uđe u rijaliti i tako zaradi novac.

Ema Lapin
foto: Dragan Kadić

Lapinova je, inače, uhapšena 25. maja 2017. nakon što je policija upala u njen stan i tamo pronašla skoro šest kilograma marihuane, spakovane u 23 paketa i jednu kesu, kao i elektronsku vagu. Prvo je negirala krivicu tvrdeći da droga nije njena, već nekog kriminalca iz Crne Gore koga se ona plaši, ali je posle mesec dana provedenih u pritvoru rešila da se nagodi s tužilaštvom.

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track