NEMA DOŽIVOTNE KAZNE ZA RADOMIRA: Bivšu partnerku ŽIVU ZAPALIO, a kućna pomoćnica tvrdi da je silovao! Sve kreće ISPOČETKA
Foto: Ana Paunković, Printscreen/Facebook

apelacioni sud

NEMA DOŽIVOTNE KAZNE ZA RADOMIRA: Bivšu partnerku ŽIVU ZAPALIO, a kućna pomoćnica tvrdi da je silovao! Sve kreće ISPOČETKA

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu doneo je rešenje kojim je ukinuta prvostepena presuda kojom je Radomiru Blagojeviću (55) određena kazna doživotnog zatvora zbog teškog ubistva bivše partnerke Zorice Kalinić (66) i silovanja druge osobe R.N., a predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovni postupak.

- Blagojević je optužen da je 13. jula 2020. godine, u hodniku stambene zgrade u Beogradu, lišio života na svirep način oštećenu Zoricu Kalinić, tako što je u prepodnevnim časovima došao do zgrade u kojoj oštecena stanuje, ođredeno vreme je čekao, pa kada je naišla ušao je za njom u ulaz i nakon kraćeg razgovora i odbijanja oštecene da ga primi u stan, u trenutku kada mu je okrenula leđa polio je preko celog tela motornim benzinom koji je u plasticnoj flaši poneo za sobom i upaljačem zapalio - navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Radomir Blagojević, Zorica Kalinić, Surčin, zapalio ženu
foto: Ana Paunković

Oštecena je tom prilikom zadobila teške telesne povrede opasne po život usled kojih je nastupila nasilna smrt oštecene 15. jula 2020. godine.

- On je optužen i da je dana 23. juna 2020. godine, u kući u Smederevu, upotrebom sile prinudio oštecenu R.N. na seksualni odnos - navodi se.

Odluka

U saopštenju apelacionog suda navodi se da prvostepeni sud nije dao jasne, ubedljive i dovoljne razloge za svoju odluku da se okrivljeni osudi na doživotni zatvor.

- Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupaka jer u istoj nisu navedeni razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, a dati razlozi su potpuno nejasni i u znatnoj meri protivrečni - navode.

Radomir Blagojević, Zorica Kalinić
foto: Facebook Printscreen

Podsetimo, Blagojević je priznao ubistvo Zorice Kalinić. Međutim, nakon svedočena oštećene R. N. koja je rekla da je kobne večeri došla kod njega kako bi mu za novac sredila kuću, a on je brutalno pretukao i silovao, Blagojević je skočio sa optuženičke klupe i rekao da ona laže.

- Odgovaram za ubistvo Zorice i spreman sam za kaznu, ali pred svima da kažem - više bih voleo da je Zorica živa, a da je ova pod zemljom - šokirao je Blagojević sve u sudnici.

Takođe, R. N. je ispričala da se zbog delimične amnezije ne seća svih detalja, ali da je posle onoga što joj je optuženi uradio 36 sati ležala u bolnici bez svesti i navela je da zna da ju je udarao po glavi dok nije pala u nesvest.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja