"PREKRILA SAM LICE, ALI SU MI KIDALI TEME GLAVE!" Jezivo svedočenje Tamare iz Bora koju su napali pitbulovi: UGRIZ JE BIO SILOVIT
Foto: Printscreen/Kurir TV

KURIR TV

"PREKRILA SAM LICE, ALI SU MI KIDALI TEME GLAVE!" Jezivo svedočenje Tamare iz Bora koju su napali pitbulovi: UGRIZ JE BIO SILOVIT

Crna Hronika -

Dva psa rase pitbul izujedali su po glavi i telu 37- godišnju ženu u Boru.

Naime, nedaleko od igrališta u Boru sinoć su psi rase pitbul napali Tamaru Novaković iz ovog grada. Pošto je čula lavež svojih ljubimaca, izašla je napolje da vidi šta se dešava. Uočila je pse koji slobodno bez brnjice trče po ovom kraju.

- Izašla sam da ih zamolim da svoje pse vežu. Psima sam prilazila na jedan blag način. Pse sam dozivala zviždukom i tapšala po kolenu da psi priđu jer znam kako se sa psima radim. Ni jednom momenta nisam posumnjala da su krenuli ka meni radi napada - istakla je Tamara.

Psi su je ubrzo oborili na zemlju i ona nije uspevala sama da se odbrani.

- Lice sam prekrila, a oni su me kidali u predelu temena glave. Ja ne mogu da objasnim koja je to silina ugriza - rekla je Tamara.

02:13

PREKRILA SAM LICE, ALI SU MI KIDALI TEME GLAVE! Jezivo svedočenje Tamare iz Bora koju su napali stafordi: UGRIZ JE BIO FATALAN

Na sreću priskočili su u pomoć Tamarin suprug i njena majka.

- Jedva su ih odvukli od nje. To su strašne scene. Ne znam kako da vam opišem, kada majka mora da gleda kako joj dete kidaju psi - rekla je Jasmina Donert, majka.

Jasmina Donert
foto: Kurir televizija

Tamari su povrede sanirane, ali duševni bol uz šok koji je pretrpela ne jenjava. Zbog čega i osuđuje nesavesne vlasnike. Iz odeljenja za inspekcijske poslove kažu da se sankcije za ovakve ljude jasne.

- Propisane su kazne i izdati su prekršajni nalozi. Kazna je 10.000 dinara. Ukoliko postoji opasnost da će se opasnost ponavljati ili ukoliko se pas neadekvatno čuva postoji mogućnost da veterinarska inspekcija oduzme psa od vlasnika - rekao je Dragan Štrbac, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove GU Bor.

Dragan Štrbac
foto: Kurir televizija

Kako navode iz policije uhapšeni su vlasnici pasa zbog opšte opasnosti, ipak napadnuta žena će pokrenuti i privatnu tužbu zbog dobrobiti celog društva.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track