TANASKOVIĆ NE MOŽE DA DOBIJE VIŠE OD 20 GODINA ZA UBISTVO NA PAGU! Tačno u 6.01 ispred noćnog kluba likvidirao škaljarca Vlaovića
Foto: Facebook, Instagram

sudi mu se u zadru

TANASKOVIĆ NE MOŽE DA DOBIJE VIŠE OD 20 GODINA ZA UBISTVO NA PAGU! Tačno u 6.01 ispred noćnog kluba likvidirao škaljarca Vlaovića

Crna Hronika -

Veće Županijskog suda u Zadru potvrdilo je optužnicu protiv Duška Tanaskovića, koji se tereti da je na Pagu, ispred noćnog kluba na plaži Katarelac ubio 39-godišnjeg državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića, prenosi Zadarski.hr.

Ubistvo se, prema izveštajima hrvatskih medija, dovodi u vezu sa sukobom "kavačkog" i "škaljarskog" klana iz Crne Gore. Likvidacija se dogodila 25. avgusta 2022. godine u 6.01 sati.

Optužnicom je predstavljeno da je državljanin Srbije Duško Tanasković (29), po izlasku Vlaovića iz kluba, prišao i s leđa mu iz pištolja, iz neposredne blizine, ispalio hitac u glavu. Vlaović je zadobio tešku i po život opasnu povredu glave od koje je preminuo na putu do zadarske Opšte bolnice.

Duško Tanasković
Duško Tanaskovićfoto: SLOBODNA DALMACIJA/Zadarski.hr, BETA Zvonko Kučelin

Kako je rekla Sandra Radanović, sudija i predsednica Optužnog veća Županijskog suda u Zadru, okrivljeni na ovu odluku nema pravo na žalbu.

"Optužno veće Županijskog suda u Zadru odlučivalo je o osnovanosti optužnice protiv okrivljenog koji se tereti za ubistvo, a nakon održane sednice, veće je potvrdilo optužnicu. To znači da će spisi sada biti dodeljeni raspravnom sudiji i da se ubrzo očekuje zakazivanje rasprave", kazala je Radanović.

Ona je istakla da se okrivljeni tereti za krivičnoo delo ubistvo, za koje je po zakonu zaprećena kazna od pet do 20 godina zatvora.

"Početak suđenja se očekuje brzo, pošto se radi o spisu hitne prirode jer se okrivljeni nalazi u istražnom zatvoru", saopštila je ona.

Odmah nakon pucnjave u pomoć povređenom Vlaoviću priskočili su turisti koji su se zatekli ispred noćnog kluba.

ubistvo Gorana Vlaovića
ubistvo Gorana Vlaovićafoto: Printscreen

Ceo događaj zabeležilo je nekoliko turista svojim mobilnim telefonima i snimke su kasnije objavili na društvenim mrežama. Na snimci jednog gosta iz Italije vidi se trenutak kada dvoje turista dolazi do unesrećenog mladića, koji je pogođen pao licem na asfalt.

Crna Gora je najavila da će tražiti izručenje Tanaskovića, jer ga tereti za učešće u ubistvu Milića-Minje Šakovića u junu prošle godine, u Budvi. Osim Tanaskovića, za taj zločin se tereti i Beograđanin Luka Pilčević.

(Kurir.rs/Pobjeda/Zadarski)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja