MILORADA ULEMEKA LEGIJU IZVODE IZ ALKATRAZA: Evo zbog čega će on i braća Simović biti prebačeni u Beograd!
Foto: Profimedia

apelacioni sud u beogradu

MILORADA ULEMEKA LEGIJU IZVODE IZ ALKATRAZA: Evo zbog čega će on i braća Simović biti prebačeni u Beograd!

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu je doneo rešenje da otvori glavni pretres u postupku protiv četvorice nekadašnjih radnika Državne bezbednosti kojima se sudi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije u aprilu 1999., a kao svedoci pozvani su bivši komandant JSO Milorad Ulemek Legija, kao i nekadašnji pripadnici zemunskog klana, braća Miloš i Aleksandar Simović.

Braća Miloš i Aleksandar Simović
Braća Miloš i Aleksandar Simović

- Drugostepeni sud je zakazano glavni pretes za 6. mart i pozvana su tri svedoka koji bi trebalo da daju svoje iskaze - potvrđeno je za Kurir. Podsetimo, Ulemek i braća Simović u zatvoru Zabela služe maksimalne kazne od po 40 godina zatvora, zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića kao i brojnim zločinima zloglasnog klana. Ulemek kaznu služi u takozvanom Alkatrazu, "zatvoru u zatvoru", odnosno posebnom delu zatvora Zabela u kom važe najstroža pravila.

Sva trojica, kako izvor Kurira navodi, trebalo bi da budu dovedena u zgradu Specijalnog suda u kom će se održavati glavni pretres.

Milorad Ulemek i Radomir Marković
Milorad Ulemek i Radomir Marković

- Izvođenje dokaza pred Apelacionim sudom, koji je odlučio da ukine presudu kojom su na po 30 godina zatvora osuđeni bivši načelnik DB-a Radomir Marković i načelnig beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, a na po 20 godina zatvora bivši operativac DB-a Ratko Romić i Miroslav Kurak, i sam izvede dokaza zakazano je za celu tu nedelju - potvrdio je sagovornik Kurira.

Slavko Ćuruvija
Slavko Ćuruvijafoto: Printskrin / You Tube

Slavko Ćuruvija je, podsetimo, ubijen u centru Beograda u aprilu 1999. godine u trenutku dok je pored njega bila Branka Prpa. Sudsko veće koje je donelo ukinutu presudu, u njoj je navelo da je u novinara pucala nepoznata osoba.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja