PROFIL ZAŠTIĆENOG SVEDOKA SRĐANA LALIĆA! Antonijević: On je faktor bez kog se ne može, ALI NEMA SNAGU MATERIJALNIH DOKAZA
Dr Ratomir Antonović, Foto: Zorana Jevtić

suđenje belivukovom klanu

PROFIL ZAŠTIĆENOG SVEDOKA SRĐANA LALIĆA! Antonijević: On je faktor bez kog se ne može, ALI NEMA SNAGU MATERIJALNIH DOKAZA

Crna Hronika -

U Specijalnom sudu u Beogradu u nastavku suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, optuženi Marko Miljković zatražio je da postavi dodatna pitanja okrivljenom-saradniku Srđanu Laliću o kući u Ritopeku, u kojoj su prema optužnici pripadnici tog klana ubijali i mučili svoje suparnike.

Lalić je pričao o visini i boji zidova kuće u Ritopeku, kao i šta se nalazi u dvorištu, sušari, a rekao je i da nije siguran da li u dvorištu kuće postoje kamere.

Miljkovićeva pitanja bila su u vezi dnevne sobe, garniture na kojoj je sedeo Aleksandar Gligorijević pre nego sto je ubijen, monitora kao i koliko je utičnica u sobi.

Takođe, Lalić je objasnio da su u tajnoj protoriji u toj kući pločice bile tamne boje, kao i gde je Lazaru Vukićeviću krv kapnula na zid naspram vrata. Nakon Miljkovića optuženi Veljko Belivuk postavljao je pitanja Laliću o prostorijama FK Partizan koje su koristili.

Prikazane su i fotografije sa lisicama, kapislama, ručnim bombama, metalnim cevima od vatrenog oružja, i ručnim raketnim bacačem. Uočeni su hekler koji je korišćen prilikom otmice Ljepoje i fantomke prilikom otmice Gorana Veličkovića, kao i mašina za tabletiranje pokojnog Mihajlovića.

Svedok saradnik opisivao je detaljno izgled klanice, strategiju ulaska, demontiranja masine za mlevenje, kao i garderoba koja je koriscenja prilikom ubistava. U sudnici su pored Lalića bili prisutni svedoci saradnici Bojna Hrvatin i Nikola Spasojević.

O nastavku sudjenja ovoj kriminalnoj grupi pričamo u nastavku jutarenjeg programa sa dr Ratomirom Antonovićem, stručnjakom za bezbednost...

- Očekivao sam da će spredmeti spojiti. U momentu kada je optužnica raspisana nije bio poznat tačan broj žrtvi. Koliko je samlevenih leševa bilo. Oni su zato osmislili monstruozni način prikrivanja tragova - rekao je.

U toku jučerašnjeg suđenja Lalić je komentarisao slike "kuće strave", za šta, u nastavku suđenja, Antonović misli da je stvar suda da li će prihvatiti njegovo svedočenje.

- Sud će imati veliki posao da utvrdi koji će dokaz i svedočenje uzeti kao relevantno. Očekujem da će sud prihvatiti sve što je rekao Lalić. Mogli smo u potpunosti da pratim otu situacjiu uRitopeku, dok smo slušali njegovo svedočenje. Pitanja koja su mu postavili imaju za cilj da diskredituju njegovo izlaganje - rekao je Antonović koji se slaže sa advokatima da opis ispod slike ne bi trebao da postoji.

03:25

Natavak suđenja Belivukovom klanu

- Ne sme da ima opis ispod slike, jer sugeriše svedoku šta da kaže - dodao je.

Kada se posmatra ponašanje okrivljenih, Antonović misli da se događa sve što ne bi trebalo da se dogodi.

- Oni svojim ponašanjem pokušavaju da steknu simpatiju javnosti. Imali smo prekid suđenja. Imamo i opstrukciju. Ona se može posmatrati kao sastavni deo ponašanja odbrane. NIje lako advokatima koji brane okrivljene. Nije lako ni ovima koji trebaju da dokažu krivicu, tužilaštvu - mišljenje je Antonovića.

Rekao je i koliko može potrajati istraga.

- Ovo će dugo trajati. Teško je naći tragove jer su oni uklanjani. Ostaci su bacani u Dunav, a to je nemoguće utvrditi. Mi moramo da raspolažemo opipljivim materijalima, sada je sve na osnovu svedoka Lalića - rekao je Antonović, koji veruje da će policija, ipak, naći dokaze, daljom istražnom aktivnošću.

Prokomentarisao je da je Srđan Lalić najznačajniji svedok saradnik.

- On je bio faktor bez koga se ne može. Njegova uloga u informacionim tehnologijama je bila neminovna i presudna. Mene iznenađuje njegova elokventnost i sposobnost izlaganja, koja nije svojestvena ljudima iz te branše,pokazuje sposobnost kazivanja, što je od jako velike važnosti, kao direktan očevidac - rekao je.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track