UHAPŠENO 12 OSOBA ZBOG TRGOVINE LJUDIMA NA KOSMETU: Sprovedena racija u salonima za masažu, među osumnjičenima i OSAM ŽENA
Foto: Shutterstock

UHAPŠENO 12 OSOBA ZBOG TRGOVINE LJUDIMA NA KOSMETU: Sprovedena racija u salonima za masažu, među osumnjičenima i OSAM ŽENA

Crna Hronika -

Pripadnici tzv. Kosovske policije uhapsili su ove nedelje 12 osoba na Kosovu, odnosno četiri muškaraca i čak osam žena – osumnjičenih za krivična dela trgovina ljudima i "omogućavanje ili prinuda na vršenje prostitucije". Hapšenja su izvršena nakon racija, ali i identifikacije žrtava trgovine ljudima, kao i zlostavljanja ili napuštanja dece.

Hapšenja su usledila nakon što je policija izvršila proveru u tri objekta – tačnije u dva salona za masažu i u jednoj privatnoj kući.

Tu su pronašli i, kao materijalne dokaze, oduzeli jedan revolver, 3 metka kalibra 9 mm, pet mobilnih telefona, kao i drugu "neophodnu dokumentaciju koja doprinosi istrazi".

Iz policije naglašavaju da je policijska operacija za slučajeve trgovine ljudima sprovedena nakon razmene informacija sa austrijskim vlastima, gde je identifikovana jedna maloletna žrtva.

Od 12 uhapšenih, polovini je već određeno zadržavanje do 48 sati.

Kurir.rs/Kossev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja