Keljmendi od ponedeljka na Kosovu

Keljmendi od ponedeljka na Kosovu

Crna Hronika -
Pozivajući se na dobro obaveštene kosovske izvore, "Vijesti" pišu da je Keljmendi u porodičnoj kući u Peći

PODGORICA - Naser Keljmendi, za kojim će, kako je najavljeno iz tužilaštva BiH, danas biti raspisana poternica, napustio je Crnu Goru u ponedeljak i otišao na Kosovo, potvrđeno je podgoričkim "Vijestima" u Upravi policije Crne Gore.

Pozivajući se na dobro obaveštene kosovske izvore, "Vijesti" pišu da je Keljmendi u porodičnoj kući u Peći.

“Policija to zna, ali nema razloga da deluje, jer im nije stigla nikakva poternica za Keljmendija”, navode “Vijesti” neimenovanog kosovskog sagovornika.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić izjavio je ranije da će Sud BiH i Interpol raspisati međunarodnu poternicu za Keljmendijem.

Direktor Federalne policije BiH Dragan Lukač kazao je “Vijestima” u telefonskom razgovoru da se ne bi bavio nagađanjima da li je neko Keljmendija obavestio da mu se priprema hapšenje.

Lukač je precizirao da će poternica za Keljmendijem biti raspisana na međunarodnom niovu, kao i da tvrdnje nadlenžnih u BiH koji su govorili da je Keljmendi u Crnoj Gori nisu bile bez pokrića.

"Možda juče nije bio u Crnoj Gori kako su kazali vaši zvaničnici, ali je sigurno da je u Crnoj Gori boravio duže vreme, moguće da je tu bio i na odmoru”, istakao je Lukač. On je dodao da Federalna policija nije kontaktirala Upravu policije Crne Gore, povodom hapšenja Keljmendija.

“Tužilaštvo vodi istragu i ono je merodavno da određene stvari tog karaktera naređuje. S obzirom na to da su često u medijima informacije da on ne beži i da je spreman da dođe na razgovor kod istražnih organa, ako je tako onda je za očekivati da će se Keljmendi sam javiti i biti nam na raspolaganju u Sarajevu”, zaključio je Lukač.

Keljmendi, inače, ima državljanstvo BIH, a nedavno je tražio i državljanstvo Crne Gore, ali je njegov zahtev odbijen. Keljmendi, naime, ima veliki broj nekretnina u više crnogorskih gradova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track