PORODICA NASTRADALOG ŽELJKA NEUTEŠNA: Vozač Hitne pomoći bio da ore njivu, a na sud ne dolazi zbog bolesti
Foto: Marko Smiljković

suđenje za saobraćajku kod niša

PORODICA NASTRADALOG ŽELJKA NEUTEŠNA: Vozač Hitne pomoći bio da ore njivu, a na sud ne dolazi zbog bolesti

Crna Hronika -

Porodica pokojnog Željka Ristića (19) ogorčena je bila danas u Višem sudu u Nišu jer ni posle tri godine od saobraćajne nesreće nije došlo do završne reči na suđenju Miodragu Periću (39).

Perić se brani sa slobode tako da nije prisustvovao današnjem suđenju kada je trebalo da advokati iznesu završne reči. On je sudu poslao dokumentaciju da trpi jake bolove, a članovi porodice pokojnog dečaka su u sudnici uzviknuli kako su ga videli juče da vozi automobil, a neki i da je pre par dana bio da ore njivu.

Sudija Mirko Drašković je i pomalo ljutito odložio današnje ročište, rekavši da će naložiti medicinsko veštačenje, ukoliko se Perić ne pojavi sledeći put.

- Sada ću da poverujem u ovu dokumentaciju, ali sledeći put neću - rekao je Drašković.

porodica Željka Ristića, Željko Ristić
foto: Kurir.rs/M.S.

Perić je tog kobnog dana bio u kafani sa nekadašnjim prijateljem Markom D. kako se ranije na snimku videlo, lumpovali su, bilo je tu skidanja do pojasa u kafani i drugih bahanalija. Onda su seli u automobil "golf 2" i prolazili kroz selo Šainovac. Nesrećni Željko im je išao u susret, ali ne u njihovom pravcu već u suprotnom. Automobil je dijagonalno odjednom skrenuo i direktno udario Željka. Njih dvojica su nastavili bez da pruže pomoć momku.

Za volanom je bio navodno Miodrag Perić mada on prebacuje krivicu na Marka D.

Perić se na jednom suđenju kleo u decu da nije mogao da vozi te večeri jer je bio u komatoznom stanju od alkohola, a i pronađeno mu je iste večeri 2,27 promila alkohola u krvi. On je tvrdio na jednom ročištu da je prebačen s mesta suvozača na vozačevo mesto, ali to bi sud trebalo da utvrdi.

Sudija Drašković je danas naložio i Marku D. da donese sve snimke s kamera te kritične noći odnosno iz dvorišta i parkinga kafane.

Porodica je još u sudnici negodovala što se ceo slučaj odužio na treću godinu trajanja jer se tragedija dogodila 28. decembra 2020. godine uveče kada se Željko vraćao s posla i bio na samo stotinak metara od kuće.

00:56

Deda pokojnog Željka Ristića neutešan: 3 godine ne može da se dokaže ko je vozio

Željkov deka Nikola hteo je u sudnici da uzme reč, ali mu nije dozvoljeno jer je bio u delu publike.

- Oni nas samo zamajavaju. Zna se da su bili samo njih dvojica u kolima i tri godine ne može da se dokaže ko je vozio. I stvarno sramota. Ovaj okrivljeni je vraćen na posao, vozi sanitet, kreće se po selu, ide ore, a danas poslao da trpi jake bolove. On radi poljoprivredu, a ovde ne može da dođe. I još poslao opravdanje - priča deka Nikola.

Željkova baka Dragica je i zaplakala ispred suda.

- Uzeli su mi dete jedinče, jedno divno i vredno dete. I sad nas lažu, samo nas lažu. Mi više nemamo drugo dete, ispraznili su nam kuću. Naše su tužne priče, a najtužniji smo ovde kada dođemo. Podsećamo se tuge. Pratila sam sve ove godine suđenje, ni jedan nije rekao ništa od istine - rekla je baka Dragica.

Suđenje se nastavlja 29. marta od 9.30 sati kada bi zastupnici trebalo da iznesu završnu reč.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track