"TRČAO SAM I VIKAO GOSPOĐO, GOSPOĐO, ALI SE NIKO NIJE ODAZVAO" Šokirani meštani Zemuna opisali UŽASE tokom razorne eksplozije FOTO
Foto: Kurir

pet porodica bez krova nad glavom

"TRČAO SAM I VIKAO GOSPOĐO, GOSPOĐO, ALI SE NIKO NIJE ODAZVAO" Šokirani meštani Zemuna opisali UŽASE tokom razorne eksplozije FOTO

Crna Hronika -

Rano jutros u Trščanskoj ulici u Zemunu došlo je do snažne eksplozije u stambenoj zgradi, a kako Kurir saznaje, bez krova nad glavom ostalo je pet porodica!

Stanarku Anu Butuliju, kako nam je objasnila, probudila je u 7 časova snažna detonacija.

- Mislili smo prvo da je zemljotres, alli smo videli da gori stan iznad nas. Tu živi jedna baka koja srećom nije bila u stanu. A u stanu iznad njih su dve devojčice koje žive sa bakom, dekom i majkom. Oni su se nagutali dima, devojčice su spavale, pa nisu ni bile svesne šta se dešava - kaže Ana za Kurir i objašnjava da je ona sa decom morala da preskače ogradu ka drugom drvoristu.

1 / 5 Foto: Kurir

- Moja deca su zajedno sa ostalima preskakala ogradu kako bismo se spasili. Jedan zid je otpao, samo smo molili Boga da se ne sruši sve, ali mi se sad snalazimo ko gde ima, niko više neće moći da se vrati ovde.

Anin stan je uz svu ovu muku i poplavljen od gašenja požara.

Još jedan stanar sa kojima su razgovarali novinari Kurira kaže da je čim je čuo detonaciju krenuo ka stanu misleci da je nesrećna žena unutra.

- Potrčao sam i vikao gospođo, gospođo, ali niko se nije odazivao. Videli smo tada da je jedna žena ispod zaglavljena i nju izvukli, a decu brzo sklonili. Nismo znali gde pre od šoka - kaže on i dodaje:

1 / 3 Foto: Kurir

- Vatrogasci su nam rekli da u stanu nije bilo nikoga, pa nam je laknulo. Majka sa dve devojčice zadobila je lakše povrede srećom, niko nije ozbiljno povređen, a mi gde ćemo, ne znam. Pet porodica treba da nadje mesto za život.

Kako saznajemo, uzrok požara je najverovatnije plinska boca, ali još nema zvaničnih potvrda.

Kurir.rs/D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track