TOMA FILA SASUO ŠTO MU LEŽI NA DUŠI: Nikad nisam branio silovatelje ni ubice dece! Robija nije jedino rešenje, treba i ovako
Foto: Zorana Jevtić

čuveni beogradski advokat

TOMA FILA SASUO ŠTO MU LEŽI NA DUŠI: Nikad nisam branio silovatelje ni ubice dece! Robija nije jedino rešenje, treba i ovako

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ubistvo dvogodišnje devojčice iz Zaječara o kome već sedam dana priča cela Srbija samo je jedno u nizu zločina nad decom.

Za teško ubistvo osumnjičen je njen očuh M. N. koji se nalazi u pritvoru. On je devojčicu tukao dok se nije onesvestila. Umrla je u najgorim mukama. Imala je prelome na glavi i rascep jetre.

- Nikada u životu nisam branio silovatelje niti ubice dece. Osumnjičenog iz Zaječara nikada ne bih zastupao pred sudom. On će po svemu sudeći dobiti advokata po službenoj dužnosti i nadam se, ukoliko sud utvrdi da je kriv, i doživotni zatvor. Ali, moram vam reći kazna kao kazna nije rešenje. Već da se o nasilniku priča. Da bruji televizija, radio, da se o njemu stalno govori. Da bude svima na oku, da se izloži stubu srama... - kaže Toma Fila, poznati advokat.

Prema njegovim rečima, mi smo kao društvo u slučaju u Zaječaru zakazali.

- Nije moguće da on nije bio ranije nasilan. Samo u Srbiji ljudi ćute i ne prijavljuju policiji kad muškarac bije ženu ili dete. Reklo bi se gledaju svoja posla. Mi kao društvo moramo da sprečimo da do ubistva dođe, a kazna kome kazna znači kada se jedno dete ubije. Ni doživotna ga neće vratiti - tvrdi Fila.

Kako sam kaže dok je bio u Holandiji bio je svedok jednog slučaja.

- Naime, komšija je policiji prijavio komšiju jer je vozio "ćelave" gume. On je bio opasnost na putu. Neispravnim vozilom mogao je da ubije bilo koje dete. Taj čovek je osuđen i morao je da ide kod komšije koji ga je prijavio da mu se i lično izvini.

A mi u Srbiji čujemo da komšija zlostavlja ženu i ćutimo. Kada se budemo osvestili i prestali da gledamo samo sebe pomoći ćemo žrtvama da se izbore sa nasilnikom - kaže Fila.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track