ŠOK! VOZAČU KOJI JE PREGAZIO MALOG DESPOTA KAZNA MALTENE PREPOLOVLJENA?! Otac nastradalog dečaka očajan: Zanima me samo zašto
Foto: Privatna arhiva

apelacija

ŠOK! VOZAČU KOJI JE PREGAZIO MALOG DESPOTA KAZNA MALTENE PREPOLOVLJENA?! Otac nastradalog dečaka očajan: Zanima me samo zašto

Crna Hronika -

R. D. (52), vozač autobusa gradskog prevoza, koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo mališan Despot Mrđić (4) u novembru 2020. godine u Prvomajskoj ulici u Zemunu, ne samo da nije iza rešetaka, nego se i vratio na posao. Prema našim saznanjima, njemu je i drugostepenom presudom kazna smanjena sa četiri na dve i po godine zatvora!

Vukašin Mrđić, otac ovog četvorogodišnjaka, za Kurir kaže da je tek pre par dana saznao za preinačenu presudu i da su tek sada, oni kado roditelji, očajni.

- Predsednica sudskog veća u Apelacionom sudu u Beogradu rekla je da se žalba okrivljenog odbija, i mi smo odmah pomislili da to znači da kazna ostaje četiri godine. Nismo mi bili zadovoljni time, ali nekako smo se pomirili sa tom kaznom, a onda smo saznali da je njemu zapravo smanjena kazna na dve i po godine zatvora i šokirali se. Zanima me samo zašto? - kaže nam Vukašin.

Despot Mrđić
foto: Privatna arhiva

Vukašin, svestan da sada ne može ništa da promeni, kaže da bi samo voleo da više nijedno dete ne strada zbog tuđeg nemara.

- Svestan sam da ćemo morati da živimo sa tim, ali jako nam je teško jer sve moramo da prolazimo ispočetka, svakom odlukom. Pitamo se samo zbog čega se to tako desilo - kaže naš sagovornik.

Vukašin Mrđić, Marko Slijepčević
foto: Kurir Televizija

U obrazloženju prvostepene presude, kojom je R.D. osuđen na četiri godine zatvorske kazne, navodile su se olakšavajuće okolnosti koje su išle u korist vozača, međutim Vukašin se pita šta je sa okolnostima pod kojima oni kao roditelji sada žive svoj život bez deteta.

- Mi moramo da se probudimo i svaki dan da vodimo život brez našeg deteta. Presuda je sramna - kaže Vukašin.

Očajne porodice

Vukašin Mrđić objašnjava da zna da je ova presuda konačna, ali se nada da će njegova porodica, zajedno sa još 15 porodica koje su decu izgubile u saobraćajnim nesrećama, moći da pomognu da se tako nešto ne ponovi.

- Znamo da je sada kasno za mnoge porodice, ali uvek možemo da apelujemo na sve instutucije i učesnike u saobraćaju da se mnogo više pažnje obrati i da se jasnim zakonima reguliše kako odgovaraju bahati vozači!

Kurir.rs - D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja