KOMBI BIO SUMNJIV, PA USLEDIO DETALJAN PRETRES Carinici na tri prelaza imali PUNE RUKE POSLA, imali šta i da vide (FOTO )
Foto: Ministarstvo finansija uprava carina

sprečili krijumčarenje

KOMBI BIO SUMNJIV, PA USLEDIO DETALJAN PRETRES Carinici na tri prelaza imali PUNE RUKE POSLA, imali šta i da vide (FOTO )

Crna Hronika -

Carinici su proteklog vikenda, tokom istog dana, 4. marta 2023. godine, na tri različita granična prelaza (Horgoš, Vatin i Preševo) sprečili pokušaje krijumčarenja tablet-računara, preparata za potenciju i cigareta.

Na graničnom prelazu Horgoš sprečen je pokušaj krijumčarenja 28 ''Samsung Galaxy'' tablet-računara, čija je vrednost procenjena na gotovo pola miliona dinara.

Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju prilikom detaljnog pregleda putničkog kombija domaćih registarskih oznaka, kojim je šestoro domaćih državljana putovalo na relaciji Franktuft- Smederevska Palanka.

1 / 6 Foto: Ministarstvo finansija uprava carina

Kutije sa neprijavljenim računarima bile su ''zatrpane'' prtljagom putnika na zadnjem sedištu vozila.

Istog dana, na ulazu graničnog prelaza Vatin zaplenjeno je 100 kutija sa po 7 kesica oralnog gela za potenciju ''Kamagra''.

Sredstva za potenciju bila su skrivena ispod sedišta jednog kombija domaćih registarskih oznaka. Cigarete u kutijama sa hranom otkrivene su toga dana na graničnom prelazu Preševo, kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen autobus stranih registarskih oznaka.

Među prtljagom putnika koji su iz Severne Makedonije putovali ka Švajcarskoj, pronađene su i tri kartonske kutije sa hranom, smeštene u prtljažnik autobusa, u koje je bilo zapakovano 140 paklica različitih cigareta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track