2 DETETA NAĐENA MRTVA PORED PEĆI, A EVO KAKO SE SPASLO ŠESTORO DECE! Otkriven uzrok požara u kući kod Bačke Topole (FOTO+VIDEO)
Foto: Kurir televizija

novi detalji tragedije

2 DETETA NAĐENA MRTVA PORED PEĆI, A EVO KAKO SE SPASLO ŠESTORO DECE! Otkriven uzrok požara u kući kod Bačke Topole (FOTO+VIDEO)

Crna Hronika -

Požar koji je jutros izbio u jednoj porodičnoj kući u Staroj Moravici kod Bačke Topole gde je nastradalo dvoje dece staro dve i tri godine, navodno je buknuo u peći za loženje, saznaje Kurir.

Požar je podsetimo, izbio oko 8.20 sati u višečlanom porodičnom domu, koji je inače porodica dobila od socijalne službe.

potresne scene nakon požara
potresne scene nakon požarafoto: Kurir televizija

- Sumnja se da je do požara došlo nakon što je neka iskrica ispala iz peći za loženje koji se u trenutku, navodno, brzo proširio i zahvatio prostoriju u kojoj je bilo grejno telo - kaže sagovornik i dodaje:

- Pretposatavlja se da je dvoje dečice, koje je nastradalo bilo tik do peći, dok je iz vatrene stihije spašeno drugih dvoje mališana. Požar je buknuo u kući u kojoj živi višečlana porodica, a ostalih četvoro dece u trenutku požara bilo je u školi.

požar kod bačke topole
požar kod bačke topolefoto: Kurir televizija

Kako navodi izvor iz istrage, nesreća se dogodila u trenu i ukućani nisu uspeli da spasu mališane, jer su i oni iskakali kroz prozor kako bi spasili živu glavu.

- Scene su bile jezive, ulica je bila zatvorena, a čuli smo da je u kući sve izgorelo i da je porodica koja je izgubila dečicu ostala bez krova nad glavom - kaže izvor i dodaje:

00:14

Požar u Staroj Moravici

- Neki članovi porodice pokušali su da se vrate u kuću, ali je crni gusti dim i velika vrata bila velika prepreka da se uđu u dom. Nakon što su vatrogasci lokalizovali požar, policija je počela da vrši uviđaj koji će utvrditi kako je došlo do nesreće.

pogrebno preduzeće odvozi telo mališana
pogrebno preduzeće odvozi telo mališanafoto: Kurir televizija

Prema navodi komšija za Kurir, porodica se slomila kada su videli tela svojih mališana nakon požara.

- Obdukcija će utvrditi tačan uzrok smrti mališana - kaže izvor.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track