NA TROSEDU AMBASADOR ĆEBE, RASUTE KARTE, UKLJUČEN PLEJSTEJŠN: Ovako je s bratom pao Dušan Krsmanović, osuđen za ubistvo Đinđića
Foto: Printscreen/Youtube rudar 7

akcija policijskih specijalaca 2003. godine

NA TROSEDU AMBASADOR ĆEBE, RASUTE KARTE, UKLJUČEN PLEJSTEJŠN: Ovako je s bratom pao Dušan Krsmanović, osuđen za ubistvo Đinđića

Crna Hronika -

BEOGRAD - Braća Dušan i Đorđe Krsmanović uhapšeni su 2. aprila 2003. godine, u Novom Beogradu, u stanu u kojem su se krili posle ubistva tadašnjeg predsednika vlade Srbije dr Zorana Đinđića.

Stan se nalazio u Bulevaru Avnoja, ulici koja je razdvajala Blok 30 i Blok 29, a koja će kasnije dobiti naziv upravo po ubijenom premijeru - Bulevar Zorana Đinđića.

Podsetimo, Dušan Krsmanović danas je pušten na slobodu posle izdržane dve trećine zatvorske kazne u trajanju od 20 godina.

Dušan Krsmanović, zemunski klan, hapšenje
foto: Printscreen/Youtube rudar 7

Čudna podudarnost ili predskazanje

Kako je Kurir pisao pre nekoliko godina, Dušan i Đorđe Krsmanović uhapšeni su 2. aprila 2003. godine u Novom Beogradu, u stanu u Bulevaru Avnoja, današnjem Bulevaru Zorana Đinđića što je bilo poput nekog čudnog znaka da su uhapšeni baš u ulici koja će kasnije dobiti ime po pokojnom premijeru.

Oni su se u tom stanu krili poslednja tri-četiri dana od ubistva premijera, a poznato je i da su se pre toga skrivali na nekoliko novobeogradskih lokacija, po iznajmljenim stanovima.

Braća Krsmanović su pripadala "zemunskom klanu" i bili su u sektoru kojim je rukovodio Milan Jurišić Jure. Oni su bili, zapravo, njegovi pomoćnici a "ispod sebe" su imali grupu dilera narkoticima, koji su obavljali posao na terenu.

Iz izvora bliskog istrazi tada se saznalo da su braća Krsmanović otkrili policiji svoja saznanja o nekim ranijim nerazjašnjenim ubistvima. Uhapšeni Dušan Krsmanović je, do detalja, potvrdio da je učestvovao u ubistvu generala Boška Buhe - bio je uz Sretka Kalinića, koji je u njega ispalio hice.

Krsmanović, bivši član zemunskog klana, tada je otkrio i da je hteo da se ubije:

"Kad sam na televiziji čuo da je ubijen Đinđić, prvo sam hteo da izvršim samoubistvo jednim malim pištoljem, a onda mi je to splasnulo. Nekoliko dana sam boravio u stanu sa Milanom Jurišićem, bio sam u kontaktu sa bratom. Kad sam došao kod brata, policija nas je uhapsila".

Kurir.rs/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track