"KAD GA ROKNEŠ, DOBIĆEŠ JOŠ 100.000": Mladić iz Lebana za ubistvo Eskobara u Rušnju dobio 500 evra?! Nije stigao ni da ih potroši
Foto: Kurir

preko posrednika stupili u kontakt s nalogodavcima na aplikaciji Skaj

"KAD GA ROKNEŠ, DOBIĆEŠ JOŠ 100.000": Mladić iz Lebana za ubistvo Eskobara u Rušnju dobio 500 evra?! Nije stigao ni da ih potroši

Crna Hronika -

Osumnjičenima za likvidaciju Ranka Radoševića (54), stigla kesa s pištoljem i ovom porukom... UKP pronašao nepotrošenih 500 evra jer su pohapšeni samo 48 sati kasnije

BEOGRAD - S. Z. (28) i L. V. (26) uhapšeni su u subotu zbog sumnje da su ubili Ranka Radoševića (54) iz Nikšića, zvanog Eskobar, na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Kako Alo saznaje, osumnjičeni S. Z. navodno je za zločin dobio svega - 500 evra.

Izvor lista navodi da je nalogodavac jednom osumnjičenom navodno dao 500 evra pre ubistva, ali mu je "obećao da će mu po završetku posla dati 100.000 evra".

1 / 16 Foto: Privatna Arhiva

- S.Z. je stigla kesa s pištoljem uz poruku: „Kad ga rokneš, dobijaš još 100.000 evra“ - kaže izvor lista.

Ipak, policija je dva dana posle zločina otkrila da se osumnjičeni kriju u stanu u Novom Beogradu, nakon čega je krenula u akciju. Nakon što su uhapšeni, kod njega je nađeno tih 500 evra, koje nije stigao da potroši - navodi naš izvor.

Ubistvo Ranka Radoševića podsetilo je na model po kojem su ubijeni vlasnik kafića Luka Ž. (38) u Bloku 44 u Novom Beogradu, i to pred brojnim gostima.

Rušanj, ubistvo, Ranko R., Eskobar, Ranko Radošević Eskobar
foto: Nenad Kostić

Na obojicu je ispaljena kiša metaka, ali su kobna bila poslednja dva, koja su završila u glavi. Interesantna je činjenica to što je zbog njegovog ubistva uhapšen Stefan M. (23), koji je iz Kraljeva, baš kao i osumnjičeni za likvidaciju Radoševića. Inače, za ubistvo Aleksandra Šarca, člana pljačkaške bande „Pink panteri“, osumnjičen je Lazar I. (23), takođe Kraljevčanin.

00:33

Pogledajte hapšenje osumnjičenih za ubistvo Ranka Eskobara

Kako se saznaje, pucači su odabrani još dok su bili zajedno u zatvoru, a plan zločina kovali su putem kriptovanih mobilnih telefona.

- Oni su se upoznali dok su robijali zbog više krivičnih dela. Po izlasku, ostali su u kontaktu i aktivno su se družili. Kasnije su preko posrednika stupili u kontakt s nalogodavcima na aplikaciji Skaj. Oni su ih unajmili za ubistvo Radoševića i dali im rok od nekoliko meseci da se pripreme - dodaje sagovornik.

Zločin se dogodio u četvrtak, oko 11 sati, u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju, dok je Radošević, navodni bliski saradnik „škaljaraca“, pio kafu. Napadači s hirurškim maskama i kapuljačama na glavi uleteli su u kafić i ispalili pet hitaca u telo Radoševića, a zatim ga dva puta "overili u glavu".

Posle 48 sati potrage, uhapšeni su S. Z. (28) i L. V. (26) iz Kraljeva zbog sumnje da su pucali na Radoševića. Lisice su stavljene i maloletnici (17) zbog sumnje da je saučesnik.

Kurir.rs/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track