"NE ŽELIM DA ME IZRUČITE SRBIJI": Marku Pjanoviću sud u Bosni odredio pritvor, učestvovao u ubistvu Eksobara u Beogradu
Foto: Kurir, MUP RS

sud bih

"NE ŽELIM DA ME IZRUČITE SRBIJI": Marku Pjanoviću sud u Bosni odredio pritvor, učestvovao u ubistvu Eksobara u Beogradu

Crna Hronika -

Marko Pjanović, vođa Partizanovih navijača iz Brčkog, koji je u sredu uveče uhapšen u Bijeljni na osnovu poternice iz Beograda, a zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara (54) 9. marta u Rušnju, juće je izveden pred sud Bosne i Hercegovine!

On se, kako prenose lokalni mediji, na ročištu izjasnio da ne želi da ga izručuju Srbiji, koja ga potražuje.

Marko Pjanović
Marko Pjanovićfoto: MUP RS

- Sud Bosne i Hercegovine juče je u predmetu Marko Pjanović u postupku izručenja potraživanog po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Beograd, Srbija, odnosno poternici Interpola NCB Sarajevo, raspisanoj s ciljem vođenja krivičnog postupka pred nadležnim pravosudnim organom Republike Srbije, nakon održanog ročišta povodom lišenja slobode, doneo rešenje kojim je potraživanom Marku Pjanoviću određen privremeni pritvor - navedeno je u odgovoru Suda BiH za portal "Avaza".

- Pritvor po ovom rešenju može trajati najduže 18 dana od dana lišenja slobode, odnosno od 15. marta 2023. do 1. aprila 2023. godine ili do nove odluke Suda - naveli su iz Suda BiH.

Azra Š.
Azra Š.foto: Facebook, Privatna arhiva

Podsetimo, pored Pjanovića u Bosni je uhapšena i njegova devojka Azra Š. (22), inače studenkinja. Njoj su lisice stavljene u utorak 14. marta u studentkom domu u Sarajevu.

- Istragom se došlo do saznanja da su Azra i Pjanović pre likvidascije bili u kontaktu sa Radoševićem, koji je imao auto-plac u Beogradu. Predstavili su mu se, navodno, kao kupci automobila i sa njim ugovorili kupoprodaju "folksvagena". Na zakazani sastanak, umesto njih dvoje, 9. marta na benzinsku pumpu u Rušnju kod Beograda došle su plaćene ubice - Stefan Z. i Luka V. - podseća naš izvor i dodaje da su dvojica egzekutora uhapšena na Novom Beogradu dva dana posle likvidacije.

Inače, Azra Š. je u sudu BiH posle hapšenja priznala da je bila u Beogradu krajem februara, pa sve do 7. marta. Međutim, nije obrazložila zbog čega je bila u Beogradu.

Ranko Radošević Eskobar
Ranko Radošević Eskobarfoto: Kurir, Privatna Arhiva

(Kurir.rs - Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track