"STAJAO JE MOKAR, OGRNUT MOJIM JORGANOM I TRESAO SE" Uznemirujuć snimak Maneta K. neposredno nakon izlaska iz podivljalog Dunava
Mane K., Foto: Petar Aleksić, Privatna Arhiva

Kurir tv

"STAJAO JE MOKAR, OGRNUT MOJIM JORGANOM I TRESAO SE" Uznemirujuć snimak Maneta K. neposredno nakon izlaska iz podivljalog Dunava

Crna Hronika -

Potraga za trojicom madića, nestalim pre četiri dana u Dunavu i dalje traje. Nerazdvojnim prijateljima, čamac se prevrnuo na kilometar od Pančevačkog mosta.

Četvrti mladić imao je neverovatnu snagu i ludu sreću da se spase i dopliva do obale. Upravo na mestu, gde je Dunav najsuroviji nalazi se i novinarka Ivana Jovanović koja je sa mesta nesreće saznala šta se tačno desilo.

Miloš Marković (37), Nenad Trivković (38) i Milan Nikolić (36) nestali su u mutnom i hladnom Dunavu kod Ade Huje u Beogradu, kada se u subotu uveče prevrnuo čamac na kom su bili sa još jednim prijateljem, Manetom K. (37), koji je jedini uspelo da dođe do obale.

Ranac i odeća Mane K. je policiji dao izjavu o tome šta se dogodilo kobne večeri.

- On je sarađivao, dao je sve informacije koje je mogao kako bi njegovi prijatelji što pre bili pronađeni. On je u velikom šoku i ne može da veruje šta se desilo - objašnjava sagovornik.

Mane, Mane K., Dunav, čamac, prevrnuo se camac
foto: Petar Aleksić, Privatna Arhiva

Rečna policija, Žandarmerija i svi ostali raspoloživi timovi MUP Srbije, kao i prijatelji nestalih, neprekidno pretražuju Dunav.

J. M. u čiju kuću je u subotu uveče upao Mane K. koji je uspeo da se spase nakon što je potonuo čamac sa njegovim prijateljima na Dunavu kaže za Kurir da je bila šokirana kada je ugledala čoveka sa njenim jorganom u dnevnoj sobi.

- Sin je odmah sleteo dole i počeo da ga ispituje ko je, šta radi tu i bukvalno ga je isterao napolje. Stavili smo ga ispred kapije, pozvali policiju, a on je u jednom trenutku rekao "policija, policija". Potom je kad je došao malo sebi rekao: "Moji prijatelji su mrtvi, utopili su se!" - kaže ona i dodaje:

05:54

Nesreća na Dunavu: Sve istražne obalne i priobalne jedinice traže dvojicu nestalih mladića

- Gledala sam televizor, a zbog reklama sam otišla na drugi sprat da vidim decu, u povratku sam videla otvorena vrata, a ubrzo sam se potpuno šokirala. Čovek je stajao na vratima ogrnut mojim jorganom i tresao se - kazala je ona i dodala:

- Sin je odmah sleteo dole i počeo da ga ispituje ko je, šta radi tu i bukvalno ga je isterao napolje. Stavili smo ga ispred kapije, pozvali policiju, a on je u jednom trenutku rekao "policija, policija". Potom je kad je došao malo sebi rekao: "Moji prijatelji su mrtvi, utopili su se!" - kaže ona.

Kurir je došao u posed uznemirujućeg snimka Maneta, neposredno nakon izlaska iz podivljalog Dunava:

00:59

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK OČEVICA NESREĆE MANETA K.:

Neposredno po izlasku na obalu, do koje je doplivao nakon prevrtanja čamca "Tri princeze", Mane K. koji je bio pod velikim stresom i nepovezano odgovarao na uporna pitanja vlasnika ovog snimka, tek je sat vremena kasnije mogao da ispriča šta se zaista desilo te noći.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track