POSLE MASOVNE TUČE U BLOKOVIMA: Svi stariji od 20 a lekarima rekli: Sami smo pali, nismo se tukli! Došla patrola, oni priznali sve
Ilustracija, Foto: Shutterstock, screenshot RTS

ponoćni džumbus u novom beogradu

POSLE MASOVNE TUČE U BLOKOVIMA: Svi stariji od 20 a lekarima rekli: Sami smo pali, nismo se tukli! Došla patrola, oni priznali sve

Crna Hronika -

Oglasio se pomoćnik PU za Grad Beograd Cvijović o tuči u Novom Beogradu: Učestvovale mlađe osobe, oštećeno nekoliko automobila

BEOGRAD - Beograđanin V. N., koji je povređen u noćašnjoj masovnoj tuči u blokovima, izjavio je da je bio s grupom navijača Partizana, a da su ih napali navijači Zvezde, odnosno da su imali crveno bele maske, a da su iz Surčina i Zemuna. Navodno, on je prepoznao jednog od napadača (21)?!

Podsetimo, masovna tuča navijača privrženih klubovima dva najveća fudbalska beogradska rivala Crvene zvezde i Partizana odigrala se noćas u Novom Beogradu.

park, 63.blok
foto: screenshot RTS

U incidentu je učestvovalo njih četrdesetak, a nekoliko vinovnika zadobilo je teže povrede. Među povređenima ima i dece, jedan mladić (30) je u teškom stanju i lekari Vojnomedicinske akademije mu se bore za život.

N. P. i N. Ž. su sa povredama glave prevezeni na VMA, M. B. na UC, a V. Ž. u Kliniku “Tiršova”. U KBC Bežanijska kosa došli su P. P. (22), A. M. (23), M. J. (23) i L.L. (24). Oni su lekarima rekli da su “sami pali i da se nisu tukli”.

P.P. (22) ima prelom desne šake i razderotinu palca, razderotinu poglavine, A. M. (23) lake povrede nagnječenje noge, M. J. (23) prelom prsta i L. L. (24) prelom šake i nagnječenje poglavine.

Kasnije su policijskoj patroli izjavili da su učestvovali u tuči.

Do sukoba je navodno došlo kad su navijače Partizana koji su igrali košarku iz žbunja navodno napali navijači Crvene zvezde. Na glavama su imali kapuljače, a u rukama motke i palice.

Oglasio se MUP, Cvijović o tuči navijača u Novom Beogradu: "Učestvovale mlađe osobe, oštećeno nekoliko automobila"

On je dodao da je o događaju odmah obavešteno Više javno tužilaštvo i u saradnji sa njim se preduzimaju mere i radnje na rasvetljavanju svih okolnosti

Policija u Beogradu, povodom tuče više osoba koja se sinoć dogodila u Gandijevoj ulici u Novom Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom preduzimaju sve mere i radnje na rasvetljavanju okolnosti ovog događaja.

„Na prostoru Novog Beograda u Gandijevoj ulici nešto pre ponoći, prijavljena je tuča više lica. Odmah po dobijanju informacija na mesto događaja upućeni su policijski službenici iz više organizacionih jedinica, koji su zatekli određeni broj lica, prema kojima se preduzimaju mere. Jedna osoba sa teškim telesnim povredama opasnim po život prevezena je u zdravstvenu ustanovu, dok je za druga lica dijagnostika u toku“, rekao je Ivan Cvijović, saopštio je pomoćnik načelnika PU za grad Beograd.

On je dodao da je o događaju odmah obavešteno Više javno tužilaštvo i u saradnji sa njim se preduzimaju mere i radnje na rasvetljavanju svih okolnosti.

Cvijović je takođe rekao da je istraga u toku i da su u pitanju mlađa lica, kao i da je ovom prilikom oštećeno nekoliko vozila. „Budite uvereni da će Policijska uprava za grad Beograd i Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u rasvetljavanju ovog događaja“, naveo je Cvijović.

Kurir.rs/Republika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track