ZA VIKEND KREĆE NAJOPSEŽNIJA POTRAGA DO SADA NA DUNAVU: Porodice i prijatelji ne odustaju, žele da nađu Nenada, Milana i Miloša!
Foto: Petar Aleksić, Printscreen/Instagram

nesreća

ZA VIKEND KREĆE NAJOPSEŽNIJA POTRAGA DO SADA NA DUNAVU: Porodice i prijatelji ne odustaju, žele da nađu Nenada, Milana i Miloša!

Crna Hronika -

Opsežna potraga za prijateljima Nenadom Trivkovićem (38), Milanom Nikolićem (36) i Milošem Markovićem (37) koji su u subotu nestali nakon što im se prevrnuo čamac u Dunavu i dalje intezivno traje, dok njihove porodice apeluju i mole za pomoć sve one koji su u mogućnosti da im pomognu.

Podsetimo, čamac na kom su bili prijatelji prevrnuo se u subotu uveče kad su se vraćali sa Bele stene ka Zemunu. Mane K. (37) koji je jedini uspeo da se dokopa kopna uspeo je da objasni gde se otprilike desila nesreća. Sve raspoložive jedinice MUP Srbije i dalje tragaju za nestalim prijateljima kojima se čamac "Tri princeze", inače usko, plitko i nestabilno plovilo prevrnuo usled loših vremenskih uslova.

prijatelji uvek bili zajedno, pa sad i nestali zajedno
prijatelji uvek bili zajedno, pa sad i nestali zajednofoto: Printscreen/Instagram

Porodice putem društvenih mreža i dalje apeluju da im se pomogne u potrazi, a između ostalog navode kada i gde imaju sastanak u subotu i nedelje, odakle kreću u organizovanu i opsežnu potragu.

- Molimo ljude dobre volje da se uključe u potragu! Subota i nedelja: potrebni su nam čamci, posebno čamci sa sonarima, pešaci, kajaci, termovizijska oprema, ljudi koji imaju i dobri su sa snimanjem iz dronova. Pešaci - sastanak je kod Renata u 8.30 sati - piše u jednoj od objava, ispod koje je broj telefona 063-72-01-102.

1 / 3 Foto: Društvene mreže

Voleli reku

Dunavom još šibaju vetrovi

Nestali prijatelji družili su se ceo život, često su odlazili zajedno na izlete, druženja, a vodu, reku i pecanje su, prema rečima njihovih prijatelja, jako voleli.

nestali nenad sa kumom manetom k. koji se spasio
nestali nenad sa kumom manetom k. koji se spasio foto: Printscreen/Instagram

- Živeli su za uživanje na reci, ali i pored nje. Svaki slobodan trenutak su provodili zajedno i bukvalno kao da su jedva čekali da se okupe i odmaraju uz roštilj, pa je tako bilo i tog dana. Nenad je kao malo slabiji plivač išao na reku, ali je uvek nosio zaštitni prsluk zbog bezbednosti - kaže jedan od prijatelja nestalih, a na fotografijama koje je objavljivao Nenad vidi se da na sebi uvek ima fluorescentni narandžasti prsluk.

- Dunavom još šibaju vetrovi... - napisao je Nenad 2019. ispod svoje fotografije na Dunavu, a nju je komentarisao njegov kum Mane K.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track