PIJANI SATAROM UBILI DRUGA, OSUĐENI NA 52 GODINE ZATVORA: Završeno suđenje u Novom Sadu, među okrivljenima i jedna žena
Foto: Printscreen/Facebook

viši sud

PIJANI SATAROM UBILI DRUGA, OSUĐENI NA 52 GODINE ZATVORA: Završeno suđenje u Novom Sadu, među okrivljenima i jedna žena

Crna Hronika -

Okrivljeni za ubistvo beskućnika Aleksandra Popovića (34) iz Beograda, kog su pijani satarom ubili pre dve godine u napuštenom objektu u Kineskoj četvrti u Novom Sadu, danas su u Višem sudu u Novom Sadu osuđeni na ukupno 52 godine zatvora!

Zločin se, podsetimo, dogodio 30. oktobra 2021. godine u napuštenom objektu gde žive beskućnici. Na optuženičkoj klupi zbog krivično dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, našli su se Miodrag Mikac, Miša Todorović, Željko Milišina i Zorica Dikić.

Jedan od osuđenih muškaraca
Jedan od osuđenih muškaraca foto: Printscreen/Facebook

- Viši sud u Novom Sadu osudio je Miodraga Mikaca i Željka Milišina na po 15 godina zatvora, Miša Todorović osuđen je na 12 godina robije, dok je Zorica Dikić dobila 10 goidina zbog ubistva njihov prijatelja, s kojim su te kobne večeri pili, a zatim ga zverski ubili satarom - kaže naš izvor.

Advokat sestre ubijenog muškarca, Luka Labus, za Kurir je rekao da su oni zadovoljni presudom.

- Ovo je prvosetepena presuda, a postoji i mogućnost žalbe na presudu Apelacionom sudu u Novom Sadu u roku od 15 dana. Oštećena strana je zadovoljna presudom za ovaj svirepi zločin - rekao je advokat.

Na prethodnom ročištu saslušani su sudski veštaci, psiholog i neuropsiholog, čiji je zadatak tokom istrage bio da utvrde da li su okrivljeni u trenutku izvršenja krivičnog dela bili uračunljivi, odnosno da li su sposobni da shvate značaj svog dela i upravljaju svojim postupcima.

(Kurir.rs - D. A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track