SLUČAJ ZGROZIO SRBIJU! Dečak (5) se žalio na bolove, odveli ga kod lekara NE SLUTEĆI ŠTA ĆE ČUTI: Osuđen OTAC iz Sremske Mitrovice
Foto: Shutterstock

nedozvoljene polne radnje nad detetom

SLUČAJ ZGROZIO SRBIJU! Dečak (5) se žalio na bolove, odveli ga kod lekara NE SLUTEĆI ŠTA ĆE ČUTI: Osuđen OTAC iz Sremske Mitrovice

Crna Hronika -

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, muškarac (33) iz Sremske Mitrovice, osuđen je na dve godine i pet meseci zatvora, zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje nad svojim detetom. Sudsko veće, koje je njega proglasilo krivim, izreklo mu je i posebne mere, koje će se sprovoditi nakon izdržane zatvorske kazne, a trajaće najduže 20 godina.

Protiv muškarca je VJT u Sremskoj Mitrovici, pre dve godine podiglo optužnicu zbog krivičnog dela obljuba nad detetom, ali sud tokom ovog suđenja nije našao dokaze koji bi ukazivali na to krivično delo, već da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad sinom.

- Tokom ovog procesa, utvrđeno je da je on svog tada petogodišnjeg sina, ljubio u usta, stavljao mu prste u usta i sa njegovim polnim organom dodirivao dečakov anus - navodi se između ostalog u sudskoj presudi.

Pored zatvorske kazne, muškarcu su određene i posebne mere, a jedne od tih su zabrana posećivanja mesta na kojima se okupljaju maloletna lica, kao što su škole, vrtići, obavezno javljanje nadležnom organu policije i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija… Sud će po isteku ovih mera, na svake četiri godine od početka primene istih po službenoj dužnosti odlučiti o potrebi njihovog daljeg sprovođenja.

Događaj koji je potresao javnost, “isplivao“ je u oktorbu 2020. godine, kada je, ni ne sluteći šta će čuti u lekarskoj ordinaciji, pradeda (73) doveo tada petogodišnjeg unuka zbog zdravstvenih problema. Mališan je u razgovoru sa doktorom, žaleći se na bolove, između ostalog i rekao da spava sa tatom koji ga često dodiruje po intimnim delovima tela.

Pedijatar je pregledao dečaka i video da ima dva rascepa na analnom otvoru, što mu je bio signal da obavesti policiju, koja je informisala Centar za socijalni rad, a oni su odmah preduzeli određene mere.

Medicinskim nalazima utvrđeno je, da ti tada rascepi na anusu, nisu nastali seksulanim putem.

Otac deteta je u svojoj izjavi pred policijom, negirao optužbe koje su mu se stavljale na teret, tvrdio je da je brižan otac te da nikada ne bi povredio svoje dete.

Suđenje muškarcu je prvo počelo prošle godine, ali je je sudski proces vraćen na početak. Kako su tada rekli u Višem sudu, zemlje koje su potpisnice Evropske konvencije o ljudskim pravima, gde je i Srbija, po članu 6. sudija ne može da produžava pritvor okrivljenom čiji slučaj vodi, što je takav slučaj bio ovde.

Kurir.rs/Ozon

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja