OVO JE OTAC IZ PAKLA! U MIRIJEVU GODINAMA DRŽAO ĆERKU U KADI: Dete iz stana STRAVE izneli u teškom stanju NITI PRIČA NITI HODA!
Foto: Nenad Kostić, Privatna Arhiva

u bekstvu je od petka

OVO JE OTAC IZ PAKLA! U MIRIJEVU GODINAMA DRŽAO ĆERKU U KADI: Dete iz stana STRAVE izneli u teškom stanju NITI PRIČA NITI HODA!

Crna Hronika -

Celu Srbiju potresao je slučaj nezapamćenog porodičnog nasilja, koji je danas razotkriven u beogradskom naselju Mirijevo.

Uroš P. (38) nalazi se u bekstvu od petka, kada ga je partnerka (47) prijavila za nasilje nad njom i njegovom ćerkicom (8).

Kako Kurir saznaje, devojčica (8), koju je otac godinama držao zatočenu u kadi, u poslednji čas je spasena kad su dve policajke krajem prošle nedelje provalile u stan na prvom spratu stambene zgrade u Mirijevu.

One su dete tada u kupatilu zatekle u teškom stanju, kako leži u kadi. Devojčica je bila toliko izgladnela i dehidrirana da je jedva davala znake života.

Uroš Pašajlić, nasilje nad ženama, Mirijevo, Uhapšen
foto: Privatna Arhiva

Jezivo zlostavljanje otkriveno je 24. marta kada je devojka osumnjičenog (38) oca devojčice prijavila da ju je pretukao, a potom i šokirala policajce kada je ispričala da on drži ćerku kao roba u stanu na Zvezdari.

Kako navodi Kurirov izvor, otac se navodno izlečio od bolesti zavisnosti, pa je sud odlučio da je on taj koji je podoban za brigu o svojoj ćerki.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Očevici koji su prisustvovali izvlačenju deteta iz zgrade od strane policije, rekli su da je dete izneto jedva živo iz stana pakla. Kako nezvanično saznajemo, dete je godinama držao u kadi u stanu koji užasno smrdi na leševe.

Komšije su takođe navele da su kroz prozor kupatila čule kako devojčica plače i zapomaže, te da su zvale policiju u poslednje tri godine čak tri puta.

Kako se saznaje, dete niti govori, niti hoda.

Povodom ovog slučaja oglasio se i centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Zvezdara, koji je povodom slučaja zanemarivanja osmogodišnje devojčice u Mirijevu naveo da su po njenom rođenju pokrenuli postupak lišavanja roditeljskih prava oba roditelja, ali da je nadležni sud kasnije doneo odluku da se o detetu stara otac.

Kako se navodi u odgovoru Centra za socijalni rad u slučaju maloletne postupali su odeljenje Palilula, a zatim i odeljenje Zvezdara od njenog rođenja, kada je porodilište gde je rođena alarmiralo da roditelji nisu podobni da se staraju o detetu.

Nakon što ovaj muškarac, koji se sumnjiči za jeziv zločin, bude lišen slobode, biće mu određeno zadržavanje kako je to naloženo od strane dežurnog zamenika javnog tužioca dana 24.03.2023. godine, te će u zakonskom roku biti saslušan na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, a zatim će tužilaštvo sprovesti dokazni postupak o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni (0-24h, besplatan poziv)

SOS telefoni

Autonomni Ženski Centar - SOS telefon 0800-100-007, radnim danima 10-20h

ASTRA Akcija protiv trgovine ženama - SOS telefon 011 785-0000, 065 3347-817, dostupan 24h Evropski broj za nestalu decu 116-000

Incest trauma centar - SOS telefon 011 3441-737, 011 3861-332, dostupan 24h

Savetovalište protiv nasilja u porodici - SOS telefon i sigurna kuća 0800-011-011, besplatan poziv, radnim danima 10-19h 011 2769-466, radnim danima 10-19h 062 304-560, noću 19-10h

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track